Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
22/2
Mozart och Schubert

Sveriges Radios Symfoniorkesters världsberömda konsertmästare Malin Broman har här satt ihop ett program med tre århundraden av musik för stråkar - Heinrich Bibers Battalia à 10, Mozarts Violinkonsert nr 3 och Franz Schuberts Symfoni nr 5. Med Malin själv på violin tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester.

KÖP BILJETT (90-360 KR)

 • Östersjöfestivalen 2017
  Biljettsläpp: Östersjöfestivalen 2017

  Den 21-29 augusti är det dags för årets upplaga av Östersjöfestivalen. Bläddra i programmet och köp dina biljetter redan nu!

  Program och biljetter

 • Matthias Höfs. 23 feb
  Matthias Höfs

  Den tyske trumpetaren Matthias Höfs är tillbaka i Berwaldhallen med ett nytt, sprakande konsertprogram. Det blir Mozarts Uvertyr till Trollflöjten som varvas med Vivaldis Violinkonsert. Med brassensemble ur Sveriges Radios Symfoniorkester.

  KÖP BILJETT (90-360 KR)

 • Himmelsk mekatronik 3 24/2 - 7/5
  Himmelsk mekatronik

  Himmelsk mekatronik är en utställning med interaktiva musikinstallationer av Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus. Projektet mynnar ut i två konserter där Radiokören interagerar med installationerna i ett nyskrivet verk av Carl Unander-Scharin.

  Läs mer och se en film om projektet

 • Chamber Unplugged 23/2 Kl 12.00 Studio 2, Radiohuset
  Chamber Unplugged

  Musiker ur Radiokören och Radiosymfonikerna bjuder på bjuder på kammarmusik. Denna gång med Penelopes klagan ur Monteverdis opera Il ritorno d'Ulisse och Joseph Haydns stråkkvartett Soluppgången samt Haydns kantat Arianna a Naxos.

  KÖP BILJETT (100 KR)

 • Thorson. Foto: Karl Thorson. 25/2 kl 11.00-17.00
  Öppet Hus

  Nu är det dags för Berwaldhallens Öppet Hus! Det blir instrumentprovning med medlemmar ur Radiosymfonikerna, Radioapan kommer på besök och medlemmar ur Radiokören lär ut sångknep. Samt att det blir konsert med b la elever från Kungl Musikhögskolan, Lilla Akademiens brassensemble, Solna Brass och El Sistema, med Matthias Höfs trumpet och musikalisk ledning. Fri entré!.

  Öppet Hus med brass i fokus

 • Riksting 2017. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik 2017

  Nu är det dags! För årets Riksting för västerländsk konstmusik som även i år arrangeras av Sveriges Radio Berwaldhallen i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk och Svensk Scenkonst. Rikstinget är ett av flera forum som arbetar för att stärka konstformens roll i samhället. Så boka datumet onsdagen den 5 april kl 10–17 i Radiohuset Studio 2, Stockholm. 

  Varmt välkommen till #riksting17

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Namnet är Berwaldhallen och vi finns på:

  Facebook 
  Twitter
  Instagram

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens program

  I Dagens program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens program finns även att ladda ner som pdf. 

  DAGENS PROGRAM

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.