Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Svenska Stjärnor - 1/12, 2/12 & 3/12
Bowies Berlintrilogi

Dirigenten och arrangören Hans Ek och sångarna Magnus Carlson, Moto Boy och Jennie Abrahamsson hyllar den unika artisten David Bowie med en exposé utifrån hans Berlin-trilogi, albumen Low, Heroes och Lodger. Bowie själv beskrev dem som sitt musikaliska DNA och sånger som just Heroes har blivit några av hans mest älskade. Med Sveriges Radios Symfoniorkester och manskören Zero8.

KÖP BILJETT (150-495 KR)

 • Daniel Harding. Foto: Julian Hargreaves. TOR 1/12
  Vårens konserter!

  Nu släpper vi lösbiljetterna till vårens konserter! Vi bjuder på fantastiska världsartister såsom Hilary Hahn, Christian Gerhaher, Barbara Hannigan, Joshua Bell och givetvis våra egna ensembler, Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Med sina respektive chefsdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra.

  KÖP BILJETT TILL VÅREN 2017

 • Radiokören. Foto: Kristian Pohl. LÖR 3/12
  Engelskt i advent

  Gå in i advent i engelsk stil med Radiokören och den brittiske dirigenten Andrew Manze! Musik av samtida tonsättare som John Tavener och Sally Beamish och 1600-talsmusik av Orlando Gibbons och Henry Purcell. Ralph Vaughan Williams Mässa g-moll från 1921 för dubbelkör och solister är kronan på verket i denna genom-engelska körkonsert.

  KÖP BILJETT (200 KR)

 • Chamber Unplugged MÅN 5/12
  Chamber unplugged

  Stråkkvartetten Ex Corde presenterar två av 1800-talets stora tonsättare: Robert Schumanns Stråkkvartett nr 3 i A-dur och Franz Schuberts Stråkkvartett nr 14 i D-moll, kallad Döden och flickan efter andra satsen som bygger på Schuberts romans med samma namn.

  Köp biljett (100 kr)

 • Chris Parkes. Foto: Thomas Carlgren. FRE 9/12 & LÖR 10/12
  Hornkonsert

  Vår egen hornsolist Chris Parkes spelar ett sällan spelat svenskt verk, Kurt Atterbergs romantiska och uttrycksfulla "Hornkonsert". Till det har dirigenten Daniel Blendulf valt Olivier Messiaens suggestiva meditation över det gudomliga, "Les offrandes oubliées" och Dmitri Sjostakovitjs Symfoni nr 5. Tre spännande verk från samma tid men av skilda slag och av tonsättare som fick lida under dåtidens politiska strömningar.

  Köp biljett (115-415 kr)

 • Luciakonsert i Berwaldhallen. Foto: Arne Hyckenberg. SÖN 11/12
  Lucia med Nacka musikklasser

  Det blir högtidligt, stämningsfullt och underhållande när Nacka Musikklasser traditionsenligt gästar Berwaldhallen. Tillsammans med ensemblen Ringmasters ser de till att den rätta luciastämningen infinner sig.

  Köp biljett 90-360 kr

 • Malin Broman. Foto: Mikael Wiberg. TOR 15/12 & FRE 16/12
  Eldfågeln

  I uruppförandet av Helen Grimes violinkonsert visar Radiosymfonikernas konsertmästare Malin Broman varför hon förtjänar epitetet "en av Sveriges främsta musiker i alla kategorier". Konserten är beställd av Sveriges Radios Symfoniorkester och är skriven särskilt för Malin. Dessutom ges Stravinskys trollbindande balett Eldfågeln.

  Köp biljett (115-415 KR)

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Namnet är Berwaldhallen och vi finns på:

  Facebook 

  Twitter

  Instagram

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens program

  I Dagens program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens program finns även att ladda ner som pdf. 
   
  Dagens program

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.