Herbert Blomstedt. Foto: Christian Vogel. FRE 29 MAJ KL 10.00-13.00

Herbert Blomstedt håller Master Class för unga dirigenter

Med anledning av att hedersdirigent Herbert Blomstedt fick Rolf Schock-priset i de musikaliska konsterna 2014, håller han som tack en master class för de tre unga lovande dirigenterna Emil Eliasson, Andreas Eriksson och Ruut Kiiski. I Berwaldhallen med fri entré.

Abonnemang 2015/2016

Få gåshud!

Det lönar sig att vara abonnent. Abonnemangen för säsongen 2015-2016 är släppta och i år har vi fyllt på med ännu bättre förmåner. Så förutom att uppleva gåshudsframkallande musik, passa också på att ta del av alla fördelar med att ha ett abonnemang hos oss!

Se programmet och köp abonnemang!

Radiokören. Foto: Kristian Pohl. FRE 5 JUNI KL 19.30

Radiokören & Musikhögskolan

Radiokören möter Musikhögskolans masterdirigenter i deras examenskonsert. Konserten ingår i Sveriges Körförbunds försommarfestival – Körkraft. Det blir b la två uruppföranden, av Kristin Boussard och Patrik Ohlsson. Dirigenterna är Martin Arpåker, Benjamin Hartmann, Morten Heide och Malin Strömdahl.

FRI ENTRÉ

Säsongsprogram 2015/2016. Illustration: ROI. Säsongssläpp

18 augusti händer det!

Sommaren står för dörren med sol, bad och ledighet. Våra abonnemang säljer som smör i solsken - se abonnemangsserierna här. Och sen! Är det dags för släppet av lösbiljetterna till nästa säsong 2015/2016. Den 18 augusti är startdatum - så håll er till tåls!

Collage Östersjöfestivalen 2015. Redigerat: Ulrica Stjernqvist.

Östersjöfestivalen 2015!

Årets Östersjöfestival går av stapeln mellan den 24 augusti - 30 augusti. Som vanligt är programmet späckat - den som väntar på någonting gott...så passa på och köpa biljetter nu!

Östersjöfestivalen 2015 
Baltic Sea Festival 2015 (in English)

Artwork. TOR 24 & FRE 25 SEPT

SCORE – Orchestral Game Music

Följ med på en musikalisk upptäcktsresa som spänner över dator- och TV-spelens historia! En kväll för både inbitna och oerfarna, i såväl spel- som orkestervärlden. Med sopranen Sabina Zweiacker och Sveriges Radios Symfoniorkester. Dirigent är brittiske Charles Hazlewood och värd Orvar Säfström.

KÖP BILJETT (100-350 KR)

Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram

Vi finns på sociala medier

Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Vi finns på FacebookTwitter och Instagram - Berwaldhallen var namnet!

Programtidning maj-juni

Senaste programtidningen

Orkesterkonserter, körsång, barnevenemang och kammarmusik. Läs mer om månadens musikutbud!

Programtidningen maj (flash)
Programtidningen maj (pdf)

Läs innevarande säsongs Konsertkalender

Helena Wessman

Helena Wessman bloggar varje vecka om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.