Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
TOR 26/5 KL 18.00 & LÖR 28 MAJ KL 15.00
Janine Jansen och Matthias Goerne

Med sin klara ton och naturliga, osentimentala musikalitet tar sig holländska violinisten Janine Jansen an Bela Bartoks rörande första violinkonsert. Dessutom Wagner ur Rhenguldet, Valkyrian och Mästersångarna med barytonen Matthias Goerne. Med chefsdirigent Daniel Harding och Sveriges Radios Symfoniorkester.

KÖP BILJETT (115-415 KR)

 • Daniel Harding. Foto: Julian Hargreaves. TOR 8/9 KL 19.00 & LÖR 10/9 KL 15.00
  Säsongsstart!

  Vi inleder höstens konsertsäsong med Mahlers "Symfoni nr 9" och därmed även firandet av att Daniel Harding varit Sveriges Radios Symfoniorkesters chefsdirigent i tio år. Berlinfilharmonikernas förstehornist Stefan Dohr gästar också säsongsstarten och ger Rihms "Hornkonsert", och som spelas för första gången i Sverige.

  KÖP BILJETT (115-415 KR)

 • Riksting 2016. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik

  Det första Rikstinget för västerländsk konstmusik blev ett intensivt och spännande möte i Studio 2, Radiohuset i Stockholm. Här kan du ladda ner journalisten Cecilia Nebels rapport om läget för konstmusiken.

  Riksting 26 maj Radiohuset Stockholm

 • Berwaldhallen. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio. 1 JUNI - 15 AUGUSTI 2016
  Vi bygger om!

  Under sommaren 2016 renoveras biljettkontoret och entrén i Berwaldhallen. Biljettkontoret har därför stängt från och med den 1 juni och beräknas öppna igen den 15 augusti. Besök Kulturdirekt i Kulturhuset för att köpa biljetter och abonnemang. Du kan också ringa 08/784 18 00 för att reservera biljetter eller mejla till biljettkontoret.berwaldhallen@sverigesradio.se om du har frågor. Mellan 1 juni till 15 augusti hänvisar vi våra abonnenter till 08/784 18 00 eller mejl, då abonnenttelefonen ej kommer att vara igång under perioden.

  Med reservation för ändringar.

 • Johanna Sjunnesson, cello Sveriges Radios Symfoniorkester.
  Vi tipsar!

  Låt våra egna musiker, korister och presentatörer tipsa dig om sina favoritkonserter under nästa konsertsäsong, och få inspiration till vilken abonnemangsserie du skulle vilja köpa. Försäljningen av nästa konsertsäsongs abonnemang pågår för fullt!

  Vi tipsar om abonnemang!

 • Östersjöfestivalen 2016. Illustration: ROI. 28 augusti - 4 september
  Östersjöfestivalen 2016

  Tre nyinsatta konserter! Valery Gergiev och Mariinskijteaterns orkester – återkommande gäster på Östersjöfestivalen – bjuder i år på Prokofjevs Symfoni nr 3 i c-moll som sommarnattskonsert, och dagen därpå familjekonserten Peter och vargen, med barnfavoriten Leif Andrée som berättare. För den 110 personer starka Simón Bolívar-orkestern från Venezuela är det festivalpremiär. Den världsberömda dirigenten Gustavo Dudamel leder sin orkester i en unik konsert med verk av Desenne, Villa-Lobos och Ravel.

  Östersjöfestivalen

 • Abonnemangssäsongen 2016/2017. Illustration: ROI.
  Kom iväg på konsert!

  Försäljningen av nästa konsertsäsongs abonnemang pågår för fullt! Vi erbjuder ett stort, varierat utbud av abonnemangsserier - kortare konserter på onsdagar direkt efter jobbet likväl som matinékonserter på lördagar. Så ta chansen och kom iväg på konsert!

  Abonnemang 2016/2017

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens Program

  I Dagens Program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens Program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens Program finns även att ladda ner som pdf. 
   
  Dagens Program

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Vi finns på FacebookTwitter och Instagram - Berwaldhallen var namnet!

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.