Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
5/4
Unga musiker, ung musik

Tre unga musiker och tre unga verk. Dirigenten Ben Gernon, Filip Draglund, trumpet, och Eriika Nylund, viola, framför tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester en violakonsert av Andreas Zhibaj (uruppförande), Benjamin Staerns lyriska trumpetconcertino Surprise och Tansy Davies Streamlines.     

Köp biljett (90-360 kr)

 • Niklas Avatar och Radioapan. Collage: ROI. 1/4
  Niklas och Radioapan

  Jakten på den flygande mattan. Cathrine Winnes dirigerar Sveriges Radios Symfoniorkester och den populäre barnkonsertvärden Niklas Riesbeck håller som vanligt ihop det hela. Välkommen till orkesterns och den klassiska musikens värld!

  Köp biljett (90-140 kr)

 • Malin Broman 7/4
  Gästspel Musica Vitae

  Radiosymfonikernas första konsertmästare Malin Broman är även konstnärlig ledare för kammarorkestern Musica Vitae som kommer till Berwaldhallen med ett sprudlande konsertprogram: Joseph Haydns mästerliga Cellokonsert nr 1 C-dur med tysk-franske solocellisten Nicolas Altstaedt samt två på var sitt sätt dansanta verk, Béla Bartóks Divertimento och Sándor Veress Fyra transsylvanska danser!

  Köp biljett (90-360 kr)

 • Chamber Unplugged 18/4, Radiohuset Studio 2
  Chamber unplugged

  Musiker ur Radiokören och Radiosymfonikerna framför den gripande Kvartett för tidens ände. Olivier Messiaen var 31 år när han tillfångatogs av  nazisterna och sattes i ett fångläger i staden Görlitz. Där blev han vän med tre andra fängslade musiker och skrev Kvartett för tidens ände som han också uruppförde i lägret tillsammans med sina tre vänner.

  Köp biljett (100 kr)

 • Himmelsk mekatronik 3 24/2-7/5
  Himmelsk mekatronik

  Himmelsk mekatronik är en utställning med interaktiva musikinstallationer av Carl och Åsa Unander-Scharin och Ludvig Elblaus. Just nu ställs tre installationer ut i Berwaldhallens foajéer för den som vill pröva på. Missa inte heller Interplay-samtalet den 28 april. Projektet mynnar ut i två konserter där Radiokören interagerar med installationerna i ett nyskrivet verk av Carl Unander-Scharin, den 6 och 7 maj.

  Läs mer

  Köp biljett (125-300 KR)

 • Riksting 2017. Illustration: ROI.
  Riksting för västerländsk konstmusik 2017

  Nu är det dags! För årets Riksting för västerländsk konstmusik som även i år arrangeras av Sveriges Radio Berwaldhallen i samverkan med Kungliga Musikaliska Akademien, Statens musikverk och Svensk Scenkonst. Rikstinget är ett av flera forum som arbetar för att stärka konstformens roll i samhället. Så boka datumet onsdagen den 5 april kl 10–17 i Radiohuset Studio 2, Stockholm. 

  Varmt välkommen till #riksting17

 • Östersjöfestivalen 2017 Biljetterna har släppts!
  Östersjöfestivalen 2017

  Den 21-29 augusti är det dags för årets upplaga av Östersjöfestivalen. Årets festival inleds med Polarprisbelönade regissören Peters Sellars uppsättning av Oedipus Rex med Esa-Pekka Salonen som dirigent. Miljöfrågan gestaltas i Anders Hillborgs nyskrivna kör- och orkesterverk Aeterna som uruppförs under festivalen. Bläddra i programmet och köp dina biljetter redan nu! 

  Program och biljetter

 • Daniel Harding. Foto: Magnus Laupa. Facebook, Twitter och Instagram
  Vi finns på sociala medier

  Följ oss, dela från oss, dela med oss, kommentera oss och gilla oss på sociala medier. Namnet är Berwaldhallen och vi finns på:

  Facebook 
  Twitter
  Instagram

 • Dagens Program. Foto: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.
  Dagens program

  I Dagens program kan du läsa om kvällens konsert. Dagens program finns tillgängligt till varje konsert, kostar 20 kr och går att köpa i dels Berwaldhallens biljettkassa, dels i foajén. Dagens program finns även att ladda ner som pdf. 

  DAGENS PROGRAM

 • Helena Wessman. Foto: Bo Söderström.

  Konserthuschef Helena Wessman fattar varje vecka pennan för att skriva sin blogg. Helena Wessman bloggar om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".