El Sistema. Foto: Foto Lee Kearney. MÅN 4 MAJ KL 18.00

Sida Vid Sida-konsert

80 barn från El Sistema Stockholm tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester! Ett uruppförande av Tebogo Monnakgotla, orkesterklassikern Uvertyren till Wilhelm Tell av Rossini och Elgars Pomp and Circumstance. Samt en speciell El Sistema-fanfar av Markus Ahlberg. Dirigent Christoffer Holgersson.

FRI ENTRÉ

Henning Kraggerud. Foto: Observatoriet Simax Classics. ONS 6 & 7 MAJ KL 18.00

Grieg och Mozart

Svenska Kammarorkestern med violinisten Henning Kraggerud, solist och musikalisk ledning av Griegs underbara och underskattade violinsonater. Dessutom blir det Mozarts Symfoni nr 29 som Mozart skrev som 17-åring.

KÖP BILJETT (85-345 KR)

Arvo Pärt. Foto: Kaupo Kikkas 9 MAJ 15.00 & 18.00 + 10 MAJ 18.00

Arvo Pärt x 3

Kompositören Arvo Pärt fyller 80 år. Det firar Berwaldhallen och Radiokören med tre konserter under två dagar. Med b la Eric Schüldt som programvärd den 9 maj, Tõnu Kaljuste som dirigent på konserten 9 maj, och med nuvarande chefsdirigent Peter Dijkstra den 10 maj. Samtliga verk av Arvo Pärt.

KÖP BILJETT (150-200 KR)

Artwork. TOR 24 & FRE 25 SEPT

SCORE – Orchestral Game Music

Följ med Sveriges Radios Symfoniorkester på en musikalisk resa i data- och tv-spelens värld. Världens bästa spelmusik, framförd av en av världens bästa orkestrar! Orvar Säfström presenterar

Köp biljett (100-350 kr)

Abonnemang 2015/2016

Få gåshud!

Biljetterna till nästa säsongs abonnemang är släppta. Och i år har vi fyllt upp med ännu bättre förmåner när du köper abonnemang. Så förutom att uppleva gåshudsframkallande musik, passa också på att ta del av alla fördelar med att ha ett abonnemang hos oss!

Se programmet och köp abonnemang!

Collage Östersjöfestivalen 2015. Redigerat: Ulrica Stjernqvist.

Östersjöfestivalen 2015!

Årets Östersjöfestival går av stapeln mellan den 24 augusti - 30 augusti. Som vanligt är programmet späckat - den som väntar på någonting gott...så passa på och köpa biljetter nu!

Östersjöfestivalen 2015 
Baltic Sea Festival 2015 (in English)

Collage Jack Liebeck, Daniel Harding och Brian Cox. Montage: Ulrica Stjernqvist/Sveriges Radio.

Interplay goes international

Se Euronews musikprogram "Musica" från säsongens näst sista Interplay #11: "Resan genom kosmos" med professor Brian Cox och chefsdirigent Daniel Harding.

What is life? Music and science combine in "Interplay" in Stockholm to offer answers

Programtidningen April 2015

Senaste programtidningen

Orkesterkonserter, körsång, barnevenemang och kammarmusik. Läs mer om månadens musikutbud!

Programtidningen april (flash) 
Programtidningen april (pdf)

Läs innevarande säsongs Konsertkalender

Helena Wessman

Helena Wessman bloggar varje vecka om verksamheten och ensemblerna och reflekterar över musikens betydelse för individ och samhälle.