Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Provsjungning för tenor till Radiokören
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
19 februari 2017

Konserthuset Berwaldhallen är en del av Sveriges Radio och har samma värdegrund: oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande. Inom våra väggar ryms två världsledande ensembler - Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Genom konserter, direktsänd musik, turnéer och framträdanden världen över har vi blivit viktiga ambassadörer för svensk musik och kultur både nationellt och internationellt. Våra ensembler attraherar de främsta dirigenterna och solisterna. Ett bevis på det är våra nuvarande internationellt väl etablerade chefsdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra. Som en av oss, oavsett om du är musiker, korist eller arbetar i en administrativ funktion, är du med och främjar högsta möjliga konstnärliga kvalitet, med lust för det nya och kärlek till det klassiska.

Provsjungningen äger rum i Radiohuset Studio 2, Oxenstiernsgatan 20 Stockholm, 15-17 mars 2017.

I provsjungningen ingår följande moment:

Obligatoriskt stycken:
 
Tenor 

Peterson Berger: Jungfrun under lind

Händel: Every valley ur Messias

Fritt valt stycke

Ensembleprov:

Bach: Choral ur BWV 14 Gott Lob und Dank

Werle: Canzone 126 di Franco Petrarca

Prima vista

Gehörsprov

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Radiokören erbjuder ett musicerande på högsta internationella nivå. Tillsammans bildar Radiokören med sina 32 professionella sångare ett instrument som spänner från sprödaste a cappellatoner till oratorier med enorm kraft och elasticitet. Varje individ tillåts ta plats i kollektivet, det ger uttryck som inte finns någon annanstans - Radiokörens eget sound. Repertoaren är rikt nyanserad med många genrer - en generös blandning av tidig och nutida musik och nästan allt däremellan.

Anställning
Anställningen är en visstidsanställning på 50% på 1-3 årskontrakt, efter provtjänstgöring, med start 1 aug 2017. Radiokören repeterar normalt tis och fre 9:30-12:30, ons och to 15:30-18:30 i Radiohusets studio 2 i Stockholm. Utöver detta tillkommer konserter och turnéverksamhet. Vill du läsa mer om Radiokören och Berwaldhallen är du välkommen att gå in på vår hemsida, www.berwaldhallen.se

Ansökan
En första gallring sker grundad på insänt CV, med specificerad sång- och körerfarenhet, samt valfri sång på ljudfil. Obs, ofullständig ansökan beaktas ej. Personlig kallelse och noter skickas ut i v 8. Vi vill ha din ansökan senast 2017-02-19.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Pernilla Wilhelmsdotter Melin, körinspicient på pernilla.wilhelmsdotter_melin@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Helene Carlberg, 08-784 97 65, helene.carlberg@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Love Tronner, SYMF Radiokören via e-post, love.tronner@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.