Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Producenter till Ekots P1-morgon, Studio Ett, God morgon, världen! och Konflikt för inhopp
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
16 april 2017

Studio Ett och P1-morgon är SR Ekots dagliga direktsända aktualitetsmagasin. Vi fördjupar, analyserar och debatterar dagens stora nyheter. Vi sänder också längre reportage, samtal och debatter i tidsaktuella ämnen. Som producent arbetar man i tätt samarbete med programledare och reportrar. Det är viktigt att du har egna idéer och tar egna initiativ, liksom att du klarar av ett högt tempo med snabba omställningar.

Godmorgon, världen! är P1:s veckomagasin som sänds varje söndag förmiddag. Vi speglar veckan som gick, veckan som kommer och trender i tiden. Vi är en liten redaktion där idérikedom och förmåga att hitta egna vinklar på veckans händelser, både i Sverige och internationellt, är centralt.

Konflikt är Ekots fördjupande utrikesmagasin, som knyter ihop världen och Sverige. Vi sänder direkt en timme varje lördag. Konflikt samarbetar med korrespondenter, frilansare och övriga Ekot. Producenten utformar programmet i samarbete med redaktionen, och gör ibland egna inslag. Idérikedom och stort intresse för omvärldsfrågor är viktigt i rollen som producent.

Som producent för Ekots program leder du redaktionens arbete och lägger upp dagens/veckans sändning. I jobbet ingår att planera sändningar, säkra kvalitet på manus, coacha programledare/reportrar samt arbeta aktivt för att öka sändningens publik.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistisk högskoleutbildning eller motsvarande
  • Mycket gott publicistiskt omdöme
  • Bred allmänbildning är ett krav
  • Specialistkunskaper är meriterande
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
  • Dokumenterad kompetens på sociala medier och erfarenhet av webbpublicering är meriterande

Ekots verksamhet vilar på tre ben – FM-radio, webb och sociala medier - och i din roll som producent förväntas du jobba mot samtliga plattformar i samarbete med övriga redaktionen.

Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställningen är inhopp och kortare vikariat.

Ansökan Välkommen med din ansökan omgående, då vi arbetar med löpande urval, dock senast 2016-04-16.

Frågor om tjänsten besvaras av Olof Sjölander, gruppchef för P1-morgon och Studio Ett, olof.sjolander@sverigesradio.se och Nina Benner, gruppchef för Godmorgon, världen! och Konflikt, nina.benner@sverigesradio.se

För praktiska frågor kring din ansökan kontakta Jeanette De llstad Henriksson, Ekots HR-partner, tel 08-784 28 84, eller via e-post jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan! 

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".