Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetspresentatör till P4 Halland
Ort
Sista ansökningsdag
Halmstad
29 januari 2017

I den nya lokala P4-kanalen är nyhetspresentatören en nyckelperson. På P4 Halland har presentatören koll på nyhetsflödet, sorterar och nyhetsvärderar och uppdaterar lyssnarna hela tiden. Presentatören går in och ut i program, berättar och förklarar nyhetshändelser själv eller i dialog med programledarna.

P4 Hallands styrka är agendasättande nyhetsjournalistik. Vi jobbar med gräv och granskningar och håller i och utvecklar våra nyheter under hela programdagen eller om det är motiverat i flera dagar. Nyhetspresentatören blir, särskilt på morgontid, den som först lägger fram nyhetsstoryn mot lyssnare och webbesökare. Hen ska kunna medverka i morgonprogrammet och sätta nyheterna i ett sammanhang. Det ställer stora krav på språkbegåvning och personlig utstrålning. Det behövs ett stort nyhets- och samhällsengagemang och näsa för nyhetsvärdering. Snabbhet är ytterligare en del i nyhetsarbetet både i radio, på webben och i sociala medier. Hos oss är nyhetspresentatören den som garanterar att publiken direkt får del av nya händelser. I vår går vårt nyhetsankare på föräldraledighet och vi behöver en ersättare för henne.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Värdera nyheter
 • Presentera och förklara nyheter i program
 • Publicera nyheter på webben i samråd med webbredaktör
 • Publicera på sociala medier
 • Sammanställa och sända nyhetssändningar
 • Göra nyhetsuppdateringar i sändning vid snabba nyhetshändelser

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete och arbete med radio är ett krav
 • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande
 • Erfarenhet av hf och självkör är meriterande
 • Erfarenhet av att sända nyheter och/eller program är meriterande
 • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande
 • Körkort är ett krav

Vi värderar särskilt att arbeta effektivt, även under tidspress och förmåga att nyhetsvärdera. Röst och framtoning är viktig. Nyhetspresentationen ska vara tydlig, engagerad och trovärdig. Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare. Alla medarbetare förväntas bidra till inflödet av idéer.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv. Vi tycker att det är en fördel om du bor i Halland.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är ett vikariat för perioden 2017.04.01 - 2017.10.31. Placeringsort är Halmstad.

Ansökan 
Vi vill ha din ansökan senast 2017.01.29.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta, Tomas Gustaftsson, kanalchef, tel 035-17 27 00. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Karin Ingströmer, SJF, eller Thobias Ericsson, Unionen, tel 035-17 27 00. För övriga fackförbund hänvisar vi till respektive klubbs kontor på Sveriges Radio i Stockholm. Dessa nås via växeln, tel 08-784 00 00.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.