Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportrar, programledare och producenter till Godmorgon, världen! för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
12 februari 2017

Godmorgon, världen! är P1:s veckomagasin som sänds varje söndagförmiddag. Vi speglar veckan som gick, veckan som kommer och trender i tiden. Vi är en liten redaktion där idérikedom och förmåga att hitta egna vinklar på veckans händelser, både i Sverige och internationellt, är centralt. Som producent leder du redaktionens arbete och lägger upp veckans sändning. Som reporter arbetar du med längre reportage, vilket ställer krav på formsäkerhet och kreativitet. Som programledare arbetar du tätt ihop med producenten och direktsänder programmet.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistik högskoleutbildning eller liknande är ett krav
• Radioerfarenhet är meriterande
• Bred allmänbildning är ett krav
• Dokumenterad kompetens på sociala medier och erfarenhet av webbpublicering är ett krav
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav

Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Språkkunskaper utöver engelska är meriterande.

Vad erbjuder vi? Godmorgon, världen! är en del av Ekot. Vi är en arbetsplats med kunniga och engagerade medarbetare och redaktionen har ett positivt klimat. Vårt mål är att vara agendasättande, att producera de bästa och mest angelägna nyheterna och fördjupningarna för vår publik.

Anställning Tjänsten är ett semestervikariat och innebär viss helgtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 12 februari 2017

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Nina Benner, gruppchef, nina.benner@sverigesradio.se tel 08-784 26 15.För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se tel 08-784 28 84.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontakats via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.