Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
UI-/Interaktionsdesigner med grafikansvar till Digitala insatsstyrkan
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
29 januari 2017

Vill du ingå i Digitala insatsstyrkan? Vi är en liten grupp specialister som fått i uppdrag att göra digital journalistik tillsammans med redaktionerna på Sveriges radio, för att utveckla metoder och tekniker som de saknar.
Om du vill vara med och skapa nyheter som andra inte hittat, involvera publik vi tidigare inte engagerat och nå ut till personer på nya sätt – kom till oss!
Du får jobba med webbutvecklare och journalister samt ett flertal av företagets redaktioner, utifrån ett 360-tänk med hänsyn till både webb, sociala medier och fm.
Du kommer att få huvudansvaret för design och för att säkra användarnytta och tillgänglighet i det vi bygger, och är en viktig del i vårt arbete med att smidigare konkretisera och locka fram journalistiska idéer.
Vårt uppdrag är i korthet att researcha och/eller bygga den journalistik som inte går att skapa i vårt webbpubliceringsprogram, för att utveckla och lära företaget hur mobilanvändare i framtiden kan vara delaktiga i företagets rapportering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
-
  Driva en iterativ designprocess tillsammans med utvecklingsteamet. 
- Förstärka fokus kring användarna genom att involvera dem och andra intressenter i olika delar av design- och utvecklingsprocessen.
- Ta fram skisser, wireframes och klickbara prototyper, och ge dem en grundläggande design. 
- Hjälpa teamet att välja effektiva lösningar med hög användarnytta inom ramen för projektets uppdrag om nyskapande journalistik.
- Tillsammans med produktägare och team förädla beställningar och hypoteser, prioritera, sprintplanera och dokumentera. 
- Skapa audio- och visualiseringar/infografik digitalt och socialt, mobilen först.
- Vi är ett litet korsfunktionellt team som är beroende av samarbete med varandra och andra. Jobbuppgifter växlar därför, och även om ditt huvudansvar är UX-biten så ingår såväl omvärldsspaning, studiebesök och utforskningar av den senaste tekniken som förståelse för att ibland behöva bära möbler eller skriva på vår blogg.

Vem är du?
Framförallt är du är en person som har intresse för utvecklingen i skärningspunkten mellan journalistik, webb, audio och sociala medier, oavsett exakt vilka verktyg, utbildning eller erfarenheter du har på ditt cv. Du är prestigelös, gillar att testa nytt, förstår varför samarbete i team är avgörande för utveckling samt vill bidra till en agil arbetskultur. 

Du tycker om möjligheten att få vara med och påverka teamets arbete och ryggar inte för utmaningen att skapa en publicering utan förarbete på 8 timmar i ett nyhetsläge, likaväl som att planera inför ett OS som ligger ett halvår bort. Du gillar tanken på att vi bygger för stunden, utan tanke på teknisk skuld. Det är självklart för dig att kommunicera design och lösningsförslag i skisser, wireframes och prototyper med fokus på UX och UI, men kan med fördel också ta ansvar för pixeldesign/bedöma grafikbehoven.

Du bör ha faciliterat designstudios eller liknande workshops för att involvera team och intressenter i designarbetet, och har med fördel erfarenhet från användartester och intervjuer. Ett plus är om du har erfarenhet av att vägleda i arbetet med att ta fram och formulera mål, effektmål och mätpunkter tillsammans med intressenter.  Om du förstår begrepp som user story mapping, personas, konceptmodellering, rapid prototyping, lean startup och kanban är det ett plus, liksom om du arbetat med nyhetsgrafik såsom kartor, diagram, animationer och datavisualiseringar eller sonification.

Du är utbildad inom UX/UI-design, grafisk design, interaktionsdesign, informationsdesign, kognitionsvetenskap eller något liknande som fokuserar på interaktion, kanske efter att ha jobbat som AD, illustratör, webbdesigner eller nyhetsgrafiker; och har gärna erfarenhet av praktiskt arbete inom området. Men du vågar skicka in en ansökan även om så inte är fallet!

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är placerad på Digitala Medier där en stor del av Sveriges Radios kompetens kring webb och andra digitala plattformar finns samlad. Avdelningen består av bland annat av utvecklingsredaktörer, webbutvecklare och ux-designers.
Du kommer ingå i vårt tvärfunktionella utvecklingsteam med ansvar för redaktionsnära utveckling medarbetare på redaktioner och andra avdelningar på Sveriges Radio.
Tjänsten är en programanställning under 2017. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ett arbetsprov kommer att ingå i intervjun.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-01-29. 

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta projektledare/produktägare Yasmine El Rafie, 076-876 09 69/yasmine.el_rafie@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Christian Rosendahl, 070-923 72 40.

Fackliga frågor besvaras av: SJF Per Palmqvist, Unionen Karolina Wihed Nystrand, båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.