Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Studioreporter/Nyhetspresentatör till Ekot för semestervikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
12 februari 2017

Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. I rollen som studioreporter ska du ha god språkkänsla och en förmåga att göra det svåra enkelt och begripligt i direktsändning. Du arbetar tätt ihop med andra studioreportrar, producenter och reportrar. Arbetstempot är ofta högt.

Bakgrund och kvalifikationer
• Erfarenhet från etermedia är ett krav
• Erfarenhet av nyhetspresentation är ett krav
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Vana vid självkör är meriterande
• Dokumenterad kompetens på sociala medier, till exempel Facebook, Tweetdeck och Twitter
• Kunskap och erfarenhet av Sveriges Radios program som ENPS, Digas och Isidor är meriterande

I rollen som studioreporter bör du under stress ha förmåga att behålla ditt lugn. Du bör vara snabb och noggrann i ditt nyhetsarbete. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. I rekryteringen kommer vi att söka särskilt efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Ekot är en arbetsplats med kunniga och engagerade medarbetare och vårt mål är att vara agendasättande, att producera de bästa och mest angelägna nyheterna för vår publik.

Anställning Tjänsterna är semestervikariat och innebär visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse. Möjlighet till inhoppsvikariat finns under våren.

Ansökan Välkommen med din ansökan senast 12 februari 2017.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Mikael Kulle, tf gruppchef Broadcast Nyhetsnavet Ekot, mikael.kulle@sverigesradio.se, 08-784 36 30. För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se tel 08-784 28 84.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontakats via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.