Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Agendachef till P4 Västmanland
Ort
Sista ansökningsdag
Västerås
27 januari 2017

Vår nuvarande agendachef går vidare till nya spännande uppgifter och vi söker nu hennes efterträdare.

P4 Västmanland är kanalen med ett brett och aktuellt innehåll och med en redaktion som gör både ett snabbt och vasst innehåll, fördjupningar och uppföljningar samt satsar på granskande agendasättande journalistik som gör skillnad. Vi är också en nära, intressant kul radio som inte väjer för det svåra eller det snabba.

Som agendachef på P4 Västmanland ansvarar du för kanalens aktualitetsjournalistik i nyheter och program, för planeringen på både kort och lång sikt och ser till att kanalen kontinuerligt producerar agendasättande nyheter. Agendachefen arbetar tillsammans med dagproducent och programutvecklingschef, är direkt underställd kanalchefen och ingår i kanalens ledningsgrupp.

P4 Västmanlands redaktion ligger i en av landets största städer Västerås. Vårt bevakningsområde Västmanland består av tio kommuner från Mälarens strand i söder till Bergslagens skogar i norr. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Ansvarar för att utveckla, planera och leda agendasättande journalistik på kanalen och alla våra plattformar
• Ansvarar för publiceringsplaner på samtliga publiceringsytor och alla våra plattformar
• Arbetsleder agendareportrar och ansvarar för regelbunden återkoppling
• Delta i kanalens ledningsgruppsarbete och i samarbeten inom företaget

Bakgrund och kvalifikationer
• Redaktionell arbetsledar- och/eller chefserfarenhet är ett krav
• Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet av arbete med webb och sociala medier är ett krav
• Erfarenhet av granskande och fördjupande journalistik är ett krav
• Körkort är ett krav
• Erfarenhet av etermedia är meriterande
• Kunskap om Västmanland län är meriterande

Som agendachef har du goda ledaregenskaper, beslutsförmåga och ett starkt journalistiskt driv och brinner för att göra agendasättande lokal journalistik. Du har en bred allmänbildning och ett stort intresse för samhällsfrågor och vet hur granskande journalistik kan göra skillnad.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv och vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Västerås.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-01-27.  I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Kent Nilsson, kanalchef P4 Västmanland, tel. 021-495 25 60, e-postadress kent.nilsson@sr.se För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Marianne Jansson, tel. 016-16 16 71, e-postadress marianne.jansson@sr.se

Fackliga frågor besvaras av Mattias Rensmo, SJF och Ralf Andersson, Unionen, båda nås via växeln 021 – 495 25 00. Saco nås via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.