Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Produktionstekniker till P4 Malmöhus
Ort
Sista ansökningsdag
Malmö
5 februari 2017

Som produktionstekniker kommer du i tätt samarbete med våra reportrar och programledare göra nyheter och program som är både snabba och vassa. Du kommer att arbeta i studiomiljö, likväl som att vara med redaktionen i fält, vid skarpa nyhetshändelser och evenemang. Du blir en av verksamhetens nyckelpersoner med fokus på produktionstekniken på redaktionerna. Medielandskapet har genomgått en genomgripande digitalisering, Sveriges Radio publicerar sig idag på både FM, webben och på de sociala medierna. För att möta detta strävar vi efter produktionsflöden där tekniken används för att skapa färre och enklare handgrepp och här spelar du en viktig roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Stödja redaktionens programledare och reportrar med direktsändningar - antingen i studio eller ute på fältet
 • Direktsända program som exempelvis P4 extra, Karlavagnen, Ring P1, Studio Ett, Kulturtimmen eller Radiosporten
 • Spela in och redigera inslag eller radioprogram för senare utsändning
 • Spela in, redigera och mixa musik, radioteater eller dokumentärer
 • Upprätta sändningsplatser utanför redaktionen eller i radiohusen
 • Handleda och stödja redaktioner i att hantera de system och verktyg som Sveriges Radio använder i sin produktion
 • Utföra enklare service- och datarelaterade arbetsuppgifter

Bakgrund och kvalifikationer

 • Utbildning inom ljudteknik är meriterande
 • God förståelse för dator- och IT-användning i en medie-/ljudproduktionsmiljö
 • Erfarenhet av arbete inom media är meriterande
 • Kunskaper om sociala/digitala medier som publiceringsplattform är meriterande
 • B-körkort är ett krav och C-körkort är meriterande

Som produktionstekniker är det viktigt att du har förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom en stor del av arbetet utförs tillsammans med andra krävs det att du har en god samarbetsförmåga och är bra på att kommunicera, så att ni tillsammans löser uppgifterna på bästa sätt. Du är också orienterad i samhälls- och omvärldsrelaterade frågor.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är ett vikariat för perioden 2017.05.01 - 2017.09.15. Du kommer att arbeta på vaktlista, vilket kan innebära tjänstgöring kvällar och helger. Placeringsort är Malmö.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-02-05. 

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Mattias Gustavsson, produktionschef, tel 040 666 55 21. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön, HR-partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08-784 15 82, Lotta Malmstedt SJF, tel 040-666 55 72 eller SACO som nås via saco@sr.se.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.