Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P4 Gävleborg söker reporter
Ort
Sista ansökningsdag
Gävle
29 januari 2017

 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio toppar Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången.

 P4 Gävleborg är en lokal kanal som i flödet ger lyssnarna granskande journalistik, snabba nyhetsuppdateringar, fördjupning och underhållning.

Vi söker nu en reporter som gillar att jaga egna nyheter, avslöja missförhållanden och att snabbt rycka ut på det som händer. Du arbetar självständigt, har mängder med egna idéer och vill såklart också jobba tillsammans med andra. Vi vill att du har ett eget driv och eftersom vi eftersträvar ökad mångfald söker vi dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa kan bidra till en positiv utveckling hos dig själv och andra.

Som medarbetare hos oss är du en del av en redaktion som har en nära relation till lyssnarna och som prioriterar journalistik i dialog med publiken. Du kommer till en arbetsplats där vi tycker att ständig utveckling av det vi gör är viktigt och att samspelet mellan radio och det digitala spelar en avgörande roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Producera nyheter för publicering i olika form på våra tre publiceringsplattformar.

• Rapportera i direktsändning.

• Vara aktiv och sprida kanalens material via t.e.x. sociala medier.

Bakgrund och kvalifikationer

• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav.

• Dokumenterad erfarenhet av att granska och gräva är önskvärt.

• Erfarenhet av att arbeta med radio är meriterande.

• Erfarenhet av publicering på webben och att aktivt använda sociala medier är meriterande.

• Körkort är ett krav.

• Kännedom om och/eller förankring i P4 Gävleborgs sändningsområde är meriterande.

• Ett brett och kulturellt välförgrenat kontaktnätverk är önskvärt.

Vad erbjuder vi?  Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund  Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 1 mars 2017 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Gävle.

Ansökan  Är du redo för en ny spännande utmaning ser vi gärna att du ansöker omgående. Vi vill ha din ansökan senast den 29 januari 2017.

Vill du veta mer?  För frågor kring tjänsten kontakta Kerstin Carlsson, kanalchef, tel 026 - 66 65 28 . För frågor kring din ansökan kontakta Maritha Widlund,  HR-partner, tel. 023 - 77 77 24.

Fackliga frågor besvaras av Tomas Forsman, SJF och Mikael Andersson, Unionen, som båda nås på tel 026 - 66 65 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.     

Välkommen med din ansökan!

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.