Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Producent till Människor och tro i P1
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
22 januari 2017

Vi söker en samhällsjournalist med stort intresse för brännande samhällsfrågor som religion, politik, identitet och värderingar till P1 programmet Människor och tro.

Skarpt, snabbt och fördjupande är ledorden för programmet. Vi letar efter en erfaren producent som ska fortsätta utveckla programmet på alla plattformar. Du ska också ha ett intresse för att utveckla format och dramaturgi. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Du leder och fördelar arbetet i programgruppen.
 • Du driver idéarbetet, bearbetar dem ihop med kollegorna, ringer in gäster, researchar och bistår med intervjuupplägg, skriver presstexter, publicerar och har dialog med publiken på de digitala plattformarna.
 • Du samordnar innehållet med andra redaktioner i P1.
 • Du fungerar som intake av frilansreportage och står i kontakt med SRs korrespondenter
 • Du förbereder och ansvarar för direktsändningen och leveransen av repriser
 • Du ansvarar för den långsiktiga planeringen.
 • Du ansvarar för att våra publicistiska mål uppfylls.

Bakgrund och kvalifikationer

 • Du ska vara en erfaren producent och arbetsledare. Du får gärna ha jobbat med nyheter, aktualiteter eller kultur.
 • Du ska vara idérik, kunna fatta snabba beslut och få saker gjorda. Du har en god förmåga att ta fram de skarpa vinklarna.¨
 • Du har ett stort intresse för värderingsfrågor
 • Som ledare är du kommunikativ, lyhörd och kan entusiasmera medarbetarna. Du har ett coachande förhållningsätt och förmåga att vidga de journalistiska ramarna.
 • Du planerar för publiceringar i fm, webb och på sociala medier och får dessa att samverka.
 • Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus.

Vi kan erbjuda en redaktion som jobbar luststyrt och har ett stort utvecklingsperspektiv. Arbetsklimatet är mycket gott. Vi har tät och regelbunden återkoppling och hos oss har du möjlighet att göra radio som överraskar och gör lyssnaren klokare. Ibland också gladare. Alltid berörd.

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning Anställningen sker under en begränsad period 20 februari (eller enligt överenskommelse) tom 30 juni 2017 med ev. möjlighet till förlängning. Eftersom Sveriges Radio uppmuntrar rörlighet inom företaget är denna tjänst öppen för både redan anställda medarbetare och externa kandidater.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du via ”ansök” senast 22 januari 2017

Vill Du veta mer om tjänsten? Ring Louise Welander, chef för Samhällsredaktionen via SRs växel 784 50 00

För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maja Fyfe, 0737-12 31 07, maja.fyfe@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert - Journalistklubben, Erland von Heijne - Unionen, SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se, samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.