Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Agendachef till P4 Väst
Ort
Sista ansökningsdag
Uddevalla
3 februari 2017

P4 Väst med huvudredaktion i Uddevalla, är en kanal med ett starkt nyhetsdriv. Vi älskar att vara först med nyheterna, och att hänge oss åt granskande originaljournalistik som gör skillnad. Det är här agendachefen kommer in i bilden - och nu söker vi en ny agendachef, då vår nuvarande slutar. Som efterträdare får du en nyckelroll hos oss. Du blir ansvarig och arbetsledare för vår agendagrupp på tre reportrar – och gruppens uppgift är att kontinuerligt producera agendasättande nyheter och dess uppföljningar där publiceringsytorna är både våra program och våra nyhetssändningar – och givetvis våra digitala plattformar. Vi har organiserat vårt arbete i redaktionsledningen så att agendachefen också har ansvar för schemaläggning på redaktionen och rekrytering av vikarier. Du är direkt underställd kanalchefen och ingår i kanalens ledningsgrupp tillsammans med kanalchefen Peter Sundblad och dagproducenten Cecilia Läckberg-Blom.
Vi söker dig som har goda ledaregenskaper, beslutsförmåga och som brinner för god, granskande och berörande lokal journalistik. Du har en god allmänbildning, och ett stort intresse för samhällsfrågor. Du är en samarbetsvillig lagspelare och har förstås social kompetens. Du förstår att magin med nya P4 är både hårdkokt planerad journalistik och stark livekänsla med breaking news  – och spännande intervjuer, publikkontakt, underhållning och glimten i ögat. Vi utgår från att du bor eller bosätter dig i vårt sändningsområde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
•  Planera, leda och utveckla det agendasättande, granskande materialet i FM, på webben och i sociala medier, och se till att det har en given plats i hela vår programtablå.
•  Ansvara för publiceringsplaner för samtliga publiceringsytor.
•  Coacha och återkoppla agendareportrarna.
•  Delta i kanalens ledningsgruppsarbete och med full kraft jobba med att ständigt utveckla P4 Västs samlade utbud.
•  Ansvar för schemaläggning och ledigheter för hela redaktionen på cirka tjugo personer och vikarieförsörjning.

Bakgrund och kvalifikationer
•  Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
•  Redaktionell arbetsledar- och/eller chefserfarenhet är meriterande
•  Erfarenhet av granskande och fördjupande journalistik är meriterande
•  Erfarenhet av att jobba strategiskt med webb och sociala medier är meriterande
•  Erfarenhet av etermedia är meriterande
•  Erfarenhet av utgivarfrågor är meriterande
•  Körkort är ett krav.
•  Erfarenhet av personaladministration är meriterande.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

På P4 Väst jobbar vi i helt nya och ändamålsenliga lokaler, och  just nu håller vi på och trimmar in ny och spännande teknik för att bli ännu snabbare ute på fältet. Vi har ett klimat där hjälpsamhet och respekt står i fokus och där laget alltid är större än jaget.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse. Placeringsort är huvudredaktionen i Uddevalla.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-02-03.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Peter Sundblad, kanalchef P4 Väst, 0522 - 67 00 11, peter.sundblad@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031- 837501, ann.andersson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Peter Olsson, SJF och Karin Blomqvist, Unionen; båda når via växeln 0522 – 67 00 00. Saco nås via saco@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.