Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Sjuhärad
Ort
Sista ansökningsdag
Borås
31 januari 2017

Vi söker en reporter till P4 Sjuhärads redaktion i Borås. Du som söker ska brinna för nyhetsjournalistik och veta hur man hittar ämnen som berör publiken. Vi ser gärna att du bor i någon av sjuhäradsbygdens åtta kommuner och har god kännedom om bygden och ett personligt nätverk här. Du kommer framförallt jobba som agendareporter där du jobbar självständigt med större journalistiska jobb, men också med att snabbt ta fram egna nyheter. Du kommer också då och då vara nyhetssidekick, vilket innebär både arbete i studion under sändning och vid desken. I alla rollerna jobbar du med publiceringar för både FM, sajt och sociala medier. Arbetstiderna varierar och inkluderar OB-tid och helgarbete.

P4 Sjuhärad är inne i en spännande utvecklingsfas, med flytt till nya lokaler i centrala Borås. Vi är också pilotkanal för en helt ny teknik, som ska göra det möjligt att i stor utsträckning sända och arbeta mobilt. Det gör vi för att kunna möta publiken och skapa ett ännu mer relevant innehåll. För att trivas på vår redaktion måste du gilla utveckling och förändring och ta publikperspektivet på allvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Reporter
• Research
• Publicering på olika plattformar och sociala medier samt fotografering

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav.
• Erfarenhet av grävande och granskande journalistik är meriterande.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete som reporter är meriterande.
• Erfarenhet av publicering på digitala plattformar är meriterande
• Lokal förankring är meriterande.
• Körkort är ett krav.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så fort som möjligt. Placeringsort är Borås.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-01-31

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Lovisa Vasell, tel 033-177575, lovisa.vasell@sverigesraadio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, tel 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Sara Kvist, SJF, 033-177564, Niclas Odengård, Unionen,  033-177518 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.