Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Undersökande reporter till Ekot
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
31 mars 2017

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio toppade Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången.

Vill du vara med och vidareutveckla Ekots granskande journalistik? 
Grävgruppen på Ekot söker en kunnig och erfaren undersökande journalist för tillsvidareanställning. Gruppen arbetar med samhällsviktiga granskningar och tar sig an de svåraste ämnena.

Bakgrund och kvalifikationer
• Erfarenhet av att arbeta med undersökande journalistik är ett krav
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Erfarenhet från etermedia är meriterande
• Erfarenhet av digital publicering är meriterande
• Kunskap om sociala medier är meriterande
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav
• Erfarenhet av datajournalistik är meriterande

Som reporter är du nyfiken, envis och noggrann. Du har egna idéer, förmågan att hitta det viktiga i ett stort material och är trygg i intervjusituationen. Du är säker i både det långa berättandet och i nyhetsformatet. Du inspireras av motstånd och etiska dilemman och har förmåga att samarbeta med andra.

I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter mångfaldskompetens i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Vår strävan är att spegla hela Sverige.

Vad erbjuder vi?
Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner och vi publicerar nyheter dygnet runt, både i FM och digitalt. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. Som reporter på Ekot arbetar du med material till Ekots samtliga plattformar; FM, webb och sociala medier.

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan vill vi ha senast 31 mars 2017

Frågor om tjänsten besvaras av Lisa Helgesson, chef Ekots grävgrupp, lisa.helgesson@sverigesradio.se

För praktiska frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, Ekots HR-partner, tel 08-784 28 84, eller via e-post jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare < a href="mailto:saco@sr.se">saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".