Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programledare till P2 Live klassiskt
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
31 mars 2017

I Sveriges Radios musikområde ingår Sveriges Radio Musik och Berwaldhallen. Sveriges Radio Musik är den redaktion som ansvarar för musikutbudet i samtliga kanaler. P2:s Liveredaktion inom Sveriges Radio Musik har ett omfattande inspelnings- och sändningsåtagande vad gäller P2:s genrer klassiskt, jazz samt folk- och världsmusik. Vi speglar musiklivet i hela landet genom att sända konserter, festivaler, operor och andra evenemang.

Vi söker dig som vill arbeta som programledare på halvtid (50%) för den klassiska delen av P2:s liveutbud.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Programledarens främsta arbetsuppgift är att presentera P2:s klassiska livekonserter och operasändningar. Detta kan innebära allt från att presentera konserter i direktsändning inför publik, till att i studio sammanställa och presentera redan inspelat livematerial. Programledaren gör intervjuer och redigerar programinslag. Du skriver presentationstexter till webben och arbetar nära den digitala redaktionen för publicering på sociala medier. Du har också i viss mån ansvar för arkivering. Som programledare ingår du i SR Musiks liveredaktion tillsammans med andra programledare och musikproducenter.

Bakgrund och kvalifikationer

  • Mycket goda kunskaper i klassisk musik är ett krav
  • Journalistisk utbildning eller motsvarande utbildning är ett krav
  • Förmåga att uttrycka dig mycket väl i tal och väl i skrift är ett krav
  • Goda kunskaper i engelska och ytterligare språk är meriterande
  • Erfarenhet av ljudredigeringsprogram är meriterande

I rollen som programledare ska du vara kreativ, utåtriktad, stresstålig och ha lätt för att samarbeta med andra.

Vad erbjuder vi?
Liveredaktionen inom Sveriges Radio Musik erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats, där möjligheterna till kontakt med musiklivet både inom och utanför Sveriges Radio är många (och varierade). Detta som en konsekvens av vårt uppdrag att med fokus på kvalitet och bredd skildra det svenska musiklivet och våra egna ensembler, Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi värdesätter medarbetare med skiftande erfarenheter som kan tillföra olika perspektiv.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en programanställning på 50% för perioden 2017.08.14–2017.12.31 med möjlighet till förlängning. Tillträde 2017.08.14 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 31mars 2017.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Meta Alm, chef för liveredaktionen, mobil 076-305 08 04. För frågor kring din ansökan kontakta Helene Carlberg, HR-partner, mobil 070-557 97 65. 

Fackliga frågor besvaras av Pelle Moeld och Berit Nygren, SJF, Sam Jakobsson, Unionen. Båda nås via Sveriges Radios växel tel 08-784 50 00. Fackliga företrädare för SACO nås via e-post saco@sr.se.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".