Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reportrar till Ekot för kortare och längre vikariat
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
16 april 2017

Ekot är en av Sveriges ledande nyhetsredaktioner och vi publicerar nyheter dygnet runt. Vårt mål är att skapa agendasättande och angelägen journalistik som gör skillnad. Som reporter på Ekot förväntas du kunna jobba med både nyheter och längre reportage och mot samtliga plattformar; FM, webb och sociala medier. Vi söker ett antal journalister till Ekots tre reportergrupper i Stockholm: politik, ekonomi och samhälle.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk erfarenhet är ett krav
• Erfarenhet från etermedia är meriterande
• Specialkunskaper är meriterande
• Breda samhällskunskaper är ett krav
• Erfarenhet av webbpublicering är meriterande
• Kunskap om sociala medier är meriterande
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
• Språkkunskaper utöver engelska, franska och tyska är meriterande

Som reporter bör du vara snabb och noggrann i ditt arbete. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Publikens perspektiv och intressen är viktiga för dig. Publikdialog är en självklar del av ditt arbete. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige. I rekryteringen kommer vi därför särskilt söka efter mångfaldskompetens, i bemärkelsen andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning
Tjänsterna är visstidsanställningar för kortare och längre perioder och innebär visst arbete på obekväm arbetstid, tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Då vi arbetar med löpande urval så ser vi att du söker så snart som möjligt, dock senast 16 april 2017

För frågor kring tjänsterna, kontakta: Anders Billing, gruppchef Ekonomigruppen, anders.billing@sverigesradio.se Henrika Åkerman, tf gruppchef Samhällsgruppen, henrika.akerman@sverigesradio.se Thomas Björkman, gruppchef Politikgruppen, thomas.bjorkman@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se tel 08-784 28 84.

Fackliga frågor besvaras av Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontakats via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".