Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programchef till P3 i Malmö
Ort
Sista ansökningsdag
Malmö
23 april 2017

Vi söker en driven, idérik publicist och ledare till vår unga P3-redaktion i Malmö. Dit hör också den lokala kanalen P3 Din Gata.

Som programchef ansvarar du för att utveckla det konstnärliga och journalistiska innehållet i våra produktioner i FM, digitalt, i mobilen och på sociala medier. Du ska vara duktig på att talangscouta nya medarbetare och skapa nya programformat och -idéer som kan locka ny publik. Vi räknar med att du har bra koll på P3:s och P3 Din Gatas målgrupper och deras mediavanor. 

Du är en person med dokumenterad journalistisk erfarenhet och van vid publicistiska diskussioner. Du är väl förtrogen med och har stor kunskap om digitala och sociala medier. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvarig för P3 Din Gata och de P3-produktioner som idag sänds ifrån Malmö
 • Ansvarig för att verksamheten bedrivs utifrån Sveriges Radios strategiska mål och förutsättningar
 • Ansvarig för att offensivt utveckla och förnya programutbudet i FM, digitalt och på sociala medier
 • Personalansvar för en grupp redaktionella medarbetare
 • Delegerat budgetansvar
 • Ansvarig för att främja jämlikhet och sträva efter att skapa mångfald i grupper och team

Bakgrund och kvalifikationer

 • Akademisk utbildning och/eller journalist-/medieutbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt är ett krav
 • Erfarenhet av arbete med webbjournalistik och sociala medier är ett krav
 • Erfarenhet av programutveckling och att ta fram nya programkoncept är starkt meriterande
 • Erfarenhet av arbetsledning är krav  
 • Erfarenhet av rekrytering är meriterande  

I rollen som programchef har du en god organisatorisk förmåga och kan förändra rutiner för att skapa fungerande lösningar till många olika typer av problem. Du ser möjligheter i förändringar och kan fatta snabba beslut när det behövs. Vidare är du samarbetsinriktad, empatisk och tydlig i din kommunikation. Som ledare entusiasmerar du dina medarbetare och ger dem stöd och befogenheter för att skapa motivation, kreativitet och individuellt ansvarstagande. Som programchef för P3/Din Gata är du direkt underställd kanalchefen och ingår i ledningsgruppen för Sveriges Radio Malmö och i P3:s kanalråd.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde den 14 augusti 2017 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Malmö.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-04-23. 

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Anne Sseruwagi, kanalchef, tel 040-666 55 99, e-postadress: anne.sseruwagi@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön, HR-partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Tomi Lehikoinen, Unionen, tel 08-784 15 82, Lotta Malmstedt SJF, tel 040-666 55 72 eller SACO som nås via saco@sr.se.  
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".