Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Webbredaktörer till Ekot
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
1 maj 2017

Ekot publicerar nyheter dygnet runt i Sveriges Radios alla kanaler. Vi når miljoner svenskar varje dag.
Vi söker nu två webbredaktörer som vi vill ska bidra till att sverigesradio.se i ännu högre grad erbjuder snabbt och angeläget innehåll. Som webbredaktör skapar du unikt material för sajten och paketerar Ekots journalistik för digital publicering. Du gillar att samarbeta med andra och att jobba i högt tempo.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
• Paketera och publicera ljud, text och bild för våra digitala kanaler.
• Publikdialog är en självklar del av ditt arbete.

Bakgrund och kvalifikationer 
• Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav.
• Erfarenhet från större nyhetssajt är ett krav. Du är en vass rubriksättare.
• Dokumenterad erfarenhet av sociala medier är ett krav.
• Språkkunskaper utöver engelska är meriterande.
• Goda kunskaper i bildhantering är meriterande.

I rekryteringen kommer vi särskilt söka efter andra språk, perspektiv och nätverk än de som redan finns på redaktionen. Vår strävan är att bättre spegla hela Sverige.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften.
Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund 
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning 
Tjänsterna är tillsvidareanställningar Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan 
Vi arbetar med löpande urval, men vill ha din ansökan senast 1 maj 2017.

För frågor kring tjänsten
Kontakta Karin Lindblom, digitalchef, karin.lindblom@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor 
Kontakta Pablo Dalence, SJF som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".