Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radio söker en junior bolagsjurist
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
23 april 2017

Avdelningen Juridik och språkvård på Sveriges Radio tillhör enheten för Strategi. Avdelningen ansvarar för företagets juridiska frågor (utom de arbetsrättsliga), bl.a. frågor som rör yttrandefrihet, upphovsrätt, offentlig upphandling, avtalsrätt, samt frågor som rör public serviceuppdraget. Till Juridik och språkvård hör också språkvårdare, vilka även arbetar för SVT och UR.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill ta dig an och lära dig mer om olika typer av rättsliga frågor som kan tänkas dyka upp i verksamheten. Du kommer med stöd av övriga jurister att bistå programverksamheten i upphovsrättsliga frågor, delta vid förhandlingar med rättighetshavarorganisationer, rådge inom yttrandefrihets- samt radio- och tv-rättsliga frågor, skriva yttranden till Granskningsnämnden, hjälpa till vid offentlighets- och sekretessprövningar och skriva avtal för programinnehåll samt inom ramen för offentliga upphandlingar.

Bakgrund och kvalifikationer
Du har något eller några års erfarenhet av medierättsligt och/eller immaterialrättsligt arbete efter din juristexamen. Du har ett stort intresse för public service och är nyfiken på att sätta dig in i nya frågor. Du har ett samarbets- och serviceinriktat arbetssätt. Vi tror att du är en person som är initiativrik, lösningsorienterad och ansvarstagande. Då Juridik och språkvård är en liten avdelning lägger vi stor vikt vid sökandens personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande 6 månaders provanställning. Tillträde efter sommaren. Placeringsorten är Stockholm.

Ansökan senast 2017-04-23.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta chefsjuristen Kerstin Bröms Lumpus, tel. 08-784 5042 för frågor kring din ansökan kontakta HR-Partner Christian Rosendahl, tel. 070-9237240.

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert - Journalistklubben, Marthina Stäpel - Unionen, Diyar Boskani- SACO, samtliga nås via Sveriges Radios växel tel. 08-784 50 00

Varmt välkommen med din ansökan!


 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".