Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Producent till P4 Extra i Stockholm
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
30 april 2017

P4 Extra med Lotta Bromé är Sveriges Radios största aktualitetsprogram med 1,5 miljoner dagliga lyssnare. Programmet sänds från Stockholm fyra dagar i veckan, måndag till torsdag. Programmet blandar högt och lågt, här får lyssnaren de största nyheterna för dagen likväl som aktualiteter kring nöje, kultur, livsstil och sport. Tilltalet är brett och kan beskrivas som folkligt med finess.

Vi söker nu en erfaren journalist med vana av att jobba som producent, gärna med erfarenhet av arbetsledning inom etermedia. Du ska gilla att jobba i skarpa lägen och ha en förmåga att göra agendasättande nyhetsbevakning. Du är självgående och kvalitetsmedveten och tycker att det är utmanande att göra ett aktualitetsprogram med både hjärna och hjärta. Du blir en av två producenter på P4 Extra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Producera programmet i fm vissa dagar och då leda redaktionens arbete
• Delta i redaktionens arbete de dagar du inte producerar
• Driva arbetet med sociala medier/webb

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande är ett krav
• Längre erfarenhet av arbete som producent/redaktör är ett krav
• Erfarenhet av publicering på olika plattformar är ett krav

Som producent på P4 Extra har du förmåga att klara av ett högt tempo och snabba omställningar. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och har samarbetsförmåga. Arbetet i sig är självständigt, men programmet som helhet är ett grupparbete. Du har egna idéer och tar egna initiativ, men är också lyhörd för andras uppslag och tankar. 

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har kontaktnät och erfarenhet av olika kulturer i samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika bakgrund som kan tillföra olika perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.  I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en programanställning på heltid under perioden 2017-08-14 – 2017-12-31, eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. Din ansökan registrerar du senast 30 april 2017.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Sofia Söderholm, gruppchef SR Stockholm, tel. 08-784 01 22 eller Andreas Miller, kanalchef SR Stockholm, tel. 08-784 95 43. För frågor kring din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR partner, tel. 016-16 16 71. 

Fackliga frågor besvaras av Henrik Olsson, SJF, Erland von Heine, Unionen eller Pia Örjeheim, SACO. Samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".