Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programledare till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
7 maj 2017

P4 Skaraborg är en av landets största P4-stationer och har en hög trafik både på webben och i sociala medier. Vi har en nära relation till våra lyssnare och prioriterar journalistik i dialog med publiken. Du kommer till en arbetsplats mitt i ett intensivt utvecklingsarbete där ambitionen är hög. Din roll blir att tillsammans med dagproducent, programutvecklingschef och andra programmedarbetare skapa ett så bra programinnehåll som möjligt med utgångspunkt i det nya P4-uppdraget. Just nu arbetar vi med att mer och mer sända hela eller delar av program live från olika platser i bevakningsområdet. Som programledare har du en nyckelroll att skapa program som engagerar och bygger relation till våra lyssnare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• På daglig bas skapa ett så bra programinnehåll som möjligt
• Ta en aktiv del i redaktionens programarbete genom ett ständigt idéarbete
• Tillsammans med programmedarbetare och programutvecklingschef utveckla program till form och innehåll

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk högskoleutbildning eller motsvarande
• Redaktionell erfarenhet
• Erfarenhet av nyhetsarbete och ett stort intresse för nyheter
• Erfarenhet av ansvarskrävande intervjuer
• Erfarenhet av programledarskap och liverapportering är meriterande
• Mycket god omvärldskunskap och allmänbildning
• Stor kunskap om P4 och P4:s publik
• Kunskap om P4 Skaraborgs bevakningsområden är ett plus
• Körkort
• Erfarenhet av SR:s verktyg Enps, Digas, Isidor och Mandozzi är meriterande

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.
Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.


I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning, tillträde 1 augusti 2017 eller efter överenskommelse. Placeringsort: Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-05-07.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, agendachef, tel 0500-773003, calle.sundblad@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta Ann Andersson, HR partner, tel 031-837501, ann.andersson@sr.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".