Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetssändare till P4 Kristianstad
Ort
Sista ansökningsdag
Kristianstad
30 april 2017

P4 Kristianstad söker en snabb och kreativ nyhetsjournalist som på ett intresseväckande och rappt sätt kan berätta våra nyheter för lyssnarna. Som nyhetssändare jobbar du självständigt och är en central person på vår dagredaktion. Du ska hålla koll på nyhetsflödet, sortera och nyhetsvärdera och uppdatera lyssnarna under hela dagen. En del av tjänsten handlar även om att jobba som reporter med nyheter för dagen och att vara en del av det digitala arbetet mot sajt och sociala medier.

P4 Kristianstad är en kreativ arbetsplats med högt i tak och med ambition att så mycket som möjligt vara ute och nära våra lyssnare och göra lokala nyheter som är viktiga, överraskande och berörande.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Värdera nyheter
 • Presentera och förklara nyheter
 • Publicera nyheter på sociala medier och webben 
 • Sammanställa och sända nyhetssändningar
 • Jobba som reporter 

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete är ett krav 
 • Erfarenhet av att sända nyheter och/eller program är meriterande 
 • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande 
 • Radioerfarenhet är meriterande
 • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är ett vikariat för perioden 2017.08.14–2018.05.31. Du kommer att arbeta på vaktlista, vilket innebär tjänstgöring tidiga morgnar och helger. Placeringsort är Kristianstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-04-30. 

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Anna Stenberg, kanalchef eller Tor Danielsson, agendachef. tel 044-775 12 00. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön, HR-partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Gunilla Nordström, SJF, 040-666 56 03, Fredrik Brofalk, Unionen,  044-775 12 62 eller Saco som nås via saco@sverigesradio.se  

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".