Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Presentatör - deltid 70% till P1 Presentation
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
19 maj 2017

Som medarbetare på P1 Presentation väver du samman och presenterar kanalens innehåll med hjälp av dina egna formuleringar, kombinerade med trailers.
Inför specialsändningar eller seriestarter som vi särskilt vill uppmärksamma, gör du ibland egna kortintervjuer. Du letar också fram övrigt relevant material ur programbanken för att ytterligare fördjupa och bredda innehållet när det finns utrymme.
Du har kontakt med både P1-redaktioner och externa produktionsbolag för att samla in materialet. Vi hjälps åt att förbereda åt varandra, samtidigt som arbetet innebär ett stort eget ansvar som kräver gott omdöme och förmåga att arbeta självständigt.

Vi är en grupp på sex medarbetare som går på vaktlista. Arbete på obekväm arbetstid förekommer, främst på helger. Vi behöver en tillsvidareanställd på 70%. Som medarbetare på P1 Presentation blir du en av sex medarbetare och växlar mellan rollen som presentatör och redaktionell samordnare. Som presentatör jobbar du självständigt och mycket medvetet med ljud och form (de små detaljerna är den stora utmaningen på P1 Presentation.)

Bakgrund och kvalifikationer

  • journalistutbildning på eftergymnasialnivå
  • brett journalistiskt kunnande
  • erfarenhet som självkörande programledare
  • stort intresse för det svenska språket och formuleringskonsten
  • kunskap i de stora språken
  • kännedom om ljudredigeringssystemet Digas är en fördel

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio  Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid 70%. Tillträde 1 september 2017 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. 
Vi vill ha din ansökan senast 19 maj 2017.

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Michael Andersson, chef, tel. 08-784 38 35, eller via e-post michael.andersson@sverigesradio.se.
För frågor kring din ansökan kontakta Helén Svensk, HR-partner, tel. 0470-72 60 15.

Fackliga frågor besvaras av: Journalistklubben, Saco och Unionen som samtliga nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".