Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetssändare till P4 Kronoberg
Ort
Sista ansökningsdag
Växjö
1 maj 2017

Vi söker nyhetssändare/-reporter under sommaren 2017. Den vi söker är nyhetsinriktad idérik journalist med god förmåga att jobba i grupp och berätta spännande historier i radio och i digitala medier. Som sändare är du redaktör för nyhetsuppdateringarna på plats i radiohuset i Växjö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Värdera nyheter och kolla fakta
 • Sammanställa och sända nyhetssändningar
 • Göra nyhetsuppdateringar i sändning vid snabba nyhetshändelser
 • Presentera och förklara nyheter i program
 • Publicera nyheter på webben i samråd med webbredaktör
 • Publicera på sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete och arbete med radio är ett krav
 • Erfarenhet av Sveriges Radios arbetsverktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande
 • Erfarenhet av direktsändningar i studio och mobilt är meriterande
 • Erfarenhet av webbpublicering är meriterande
 • Att ha kännedom om länet är en merit
 • Körkort är ett krav

Vi värderar särskilt förmågan att arbeta effektivt, även under tidspress och förmåga att nyhetsvärdera. Röst och framtoning är viktig. Nyhetspresentationen ska vara tydlig, engagerad och trovärdig. Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera.

Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare. Alla medarbetare förväntas bidra till inflödet av idéer. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Sveriges Radio Kronoberg är en av landets största radiostationer utanför storstäderna och vi sänder kontinuerligt i P1, P2, och P4 – både lokalt och riks. Våra redaktioner präglas av stor ämnesbredd med specialkunskaper och olikheter som kompletterar varandra. Vi jobbar i trivsamma moderna lokaler mitt i centrala Växjö.

Om Sveriges Radio Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios VD Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning 

Tjänsten är ett vikariat för perioden 29 maj - 13 augusti 2017, eventuellt med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Växjö.

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-04-27. OBS! Vi ber dig att inte skicka några ljudfiler med denna ansökan, utan först på begäran.

Vill du veta mer? 

För frågor kring tjänsten kontakta Ulf Myrestam, kanalchef, 0470-72 60 01, ulf.myrestam@sr.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg, 011-495 41 05, sara.kallberg@sr.se. Observera att ansökningar ej skickas via e-post utan via "ansök".

Fackliga frågor besvaras av Thomas Graf (SJF): 0470-726063 thomas.graf@sr.se, Per Brolléus (Unionen): 0470-726076 per.brolleus@sr.se samt SACO som nås via saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".