Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Digital utvecklingsredaktör med fokus på P1
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
25 maj 2017

Älskar du digital journalistik och brinner för möjligheterna sociala medier ger journalistiken idag? Nu söker vi en digitalt kunnig och kreativ journalist med några års erfarenhet i branschen, som tillsammans med oss vill jobba med att vässa Sveriges Radios journalistik digitalt.

Huvudfokus är att tillsammans med redaktionerna utveckla arbetet med det digitala innehållet och dialogen på sociala medier. För att nå dit så utbildar vi, coachar, tar fram best practice, deltar i utvecklingsprojekt, analyserar och testar.

Du kommer till att börja med jobba med fokus på P1:s redaktioner, men du kan också komma att ingå i projekt som rör andra rikskanaler. Som digital utvecklingsredaktör deltar du också ibland i större projekt och evenemang, t ex Musikhjälpen, P4 Nästa och P3 Guld.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Delta i digitala utvecklingsuppdrag 

 • Coacha, inspirera och utbilda redaktioner i hur de kan och bör jobba digitalt på sajten, i sociala medier och på andra digitala plattformar och tjänster. 

 • Hjälpa redaktionerna att förstå förändringar i våra redaktionella verktyg och på våra digitala plattformar

 • Skapa programsidor och underhålla sajten i takt med förändringar på densamma

 • I viss mån publicera på sajt, i vår app, på sociala medier och på andra digitala plattformar

   

Bakgrund och kvalifikationer 

 • Du har minst ett års erfarenhet av redaktionellt arbete med sociala medier och webb

 • Du har journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet

 • Du har goda kunskaper i svenska språket

 • Du har kunskap om och erfarenhet från de större sociala plattformarna, till exempel Facebook, Twitter och Instagram

 • Du har god kännedom om Public Service i allmänhet och P1 och Sveriges Radio i synnerhet

 • Du har erfarenhet av att jobba med foto, video- och ljudredigering

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda och coacha 

 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med webb- och sociala medier-statistik

 

I vårt team jobbar vi tätt ihop och därför söker vi dig som har god förmåga att samarbeta med andra. Du har publikens perspektiv i fokus samtidigt som du har ett pedagogiskt och stöttande förhållningssätt gentemot de redaktioner vi jobbar med.

Du är ansvarstagande och noggrann och kan växla mellan att jobba självständigt och ihop med andra.

Du är inte rädd för att prata inför grupp och är bra på att kommunicera ditt budskap på ett enkelt sätt.

 

Vad erbjuder vi? 

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Som utvecklingsredaktör på Digitala Medier har du stora möjligheter att delta i utvecklingen av sverigesradio.se och hur Sveriges Radio framöver fördjupar relationen med lyssnare och besökare på sajten och på sociala medier.

 

Vår värdegrund 

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om vår värdegrund här.

Vi arbetar för en jämn fördelning av män och kvinnor vid våra enheter och avdelningar. Vi uppmuntrar och välkomnar givetvis alla meriterade att söka, men uppmuntrar särskilt för denna tjänst män att söka.

 

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde 2017-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

 

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 25 maj 2017.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Johanna Moström tfn 070-3783762 johanna.mostrom@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta Christian Rosendahl, HR-partner, tel 08-784 25 43.

Fackliga frågor besvaras av Per Palmqvist, SJF, Karolina Wihed Nystrand, Unionen och saco@sverigesradio.se Samtliga nås via Sveriges Radios växel: 08-784 50 00

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".