Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter/Producent till Vetenskapsradion
Ort
Sista ansökningsdag
Uppsala
26 maj 2017

Vetenskapsradion når idag en miljonpublik dels genom sina dagliga vetenskapsnyheter i P1 samt program som Vetandets Värld, Veckomagasinet, Klotet och Kossornas Planet i P4. Vetenskapsradion bevakar det senaste i forskningsfronten och hittar vetenskapliga infallsvinklar på aktuella debatter, nyhetshändelser och samhällsfrågor. Vetenskapsradion ska ge lyssnarna en unik inblick i vetenskapens värld.

Vi söker Dig som har en längre vetenskapsjournalistisk erfarenhet, en gedigen vetenskaplig kunskap, är en god stilist både muntligt och skriftligt samt är van att jobba integrerat med webb och sociala medier i ditt journalistiska arbete. Som reporter på Vetenskapsradion jobbar Du både med nyheter och program inom ramen för vetenskapsredaktionens utbud. Du behärskar ett eller flera språk förutom svenska i både tal och skrift. I reporteruppdraget ingår publicering i FM-radion, webben och mobilen. Fotografering är en naturlig del av arbetet. Vi arbetar i de företagsövergripande systemen ENPS, Digas och Mandozzi. Vetenskapsradion är belägen i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Producera nyhets- och programinslag
• Presentera nyheter
• Publicera på webben och mobilen samt fotografera

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistisk utbildning eller motsvarande är ett krav
• Gedigen erfarenhet av vetenskapsjournalistik är ett krav
• Dokumenterad ämneskunskap inom relevant område är meriterande
• Radioerfarenhet är ett krav
• Digital kompetens är meriterande
• B-körkort är meriterande

Som reporter är du kreativ, utåtriktad och har lätt för att skapa kontakter. Du är flexibel och kan lätt anpassa dig till situationen. Du är noggrann och väl medveten om kvalitetsstandard. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar sättet att förmedla budskapet till mottagaren. Som reporter har du alltid lyssnarna i fokus och ser möjligheterna i nya utmaningar. Du har också god samarbetsförmåga och engagemang för ditt arbete.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt at t Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är ett vikariat på heltid för perioden 2017-08-15 – 2018-01-15. Placeringsort är Uppsala.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 26 maj 2017.

Vill du veta mer?
Vänligen kontakta Ulrika Björkstén, gruppchef Vetenskapsredaktionen, tel. 018-17 41 42, ulrika.bjorksten@sverigesradio.se eller Alisa Bosnic, kanalchef SR Uppland, tel. 018-17 41 44, alisa.bosnic@sr.se . För frågor angående din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Martin Hult, SJF samt David Hellgren, Unionen som nås via växeln 018-17 40 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".