Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sportansvarig/reporter till P4 Kronoberg
Ort
Sista ansökningsdag
Växjö
5 juni 2017

P4 Kronoberg är en engagerad redaktion som älskar radio. Vi prioriterar agendasättande journalistik och händelserapportering med stark här-och-nu-känsla utifrån publikens behov och intressen. Aktualiteter med fördjupningar och granskning löper som en röd tråd genom P4-dagen.

Vi söker nu en erfaren reporter med inriktning på sport och nyhetsjournalistik. Ditt uppdrag blir att leda sportbevakningen i Kronobergs län, både inom den egna redaktionen och tillsammans med ett antal frilansare och experter som är knutna till redaktionen. Utöver sportuppdraget så är du en del av P4:s reportergrupp som tar fram egna nyheter och sänder direkt från hela länet. Du är idérik och gillar både dialog med publiken och kreativt redaktionellt samarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Planering av kanalens sportbevakning
 • Direktkommentera matcher för sändning i fm och på webben
 • Hålla kontakten med Radiosporten och vårt lokala nätverk av sportfrilansare
 • Återkoppla och kompetensutveckla sportmedarbetare
 • Bidra med underlag och prioritering av sportbevakningen till dagproducenter
 • I samråd med kanal- och agendachef utforma sportpolicy, -mål och mätning av dessa
 • Delta i kanalens omvärldsbevakning och bidra med egna idéer till nyheter och program
 • Research, produktion av radioinslag och direktrapportering
 •  Skriva artiklar för olika plattformar och sociala medier samt fotografering

 Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
 • Journalistiskt driv och väl dokumenterad kunskap om lokal och nationell sport är ett krav
 • Erfarenhet av direktkommentering av stora lagidrotter som hockey, fotboll och innebandy är ett krav
 • Erfarenhet av publicering på webben och att använda sociala medier aktivt som ett journalistiskt verktyg är mycket meriterande
 • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg; ENPS, Digas, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande
 • Kännedom om P4 Kronobergs sändningsområde är meriterande
 • Ett brett och väl förgrenat kontaktnätverk inom länets idrottsrörelse är önskvärt
 • Körkort är ett krav 

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vår strävan att medarbetarna på Sveriges Radio ska spegla samhället och publiken gör att arbetsplatsen är dynamisk och har mångfald i fokus. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Sveriges Radio Kronoberg är en av landets största radiostationer utanför storstäderna och vi sänder kontinuerligt i P1, P2, och P4 – både lokalt och riks. Våra redaktioner präglas av stor ämnesbredd med specialkunskaper och olikheter som kompletterar varandra. Vi jobbar i trivsamma moderna lokaler mitt i centrala Växjö.

Om Sveriges Radio 

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid med önskat tillträde 1 augusti 2017. Placeringsort är Växjö.

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan och CV registrerar du via "ansök" senast den 5 juni 2017.

Vill du veta mer? 

För frågor kring tjänsten kontakta Ulf Myrestam, kanalchef Sveriges Radio Kronoberg, tel 0470-726001. För frågor kring din ansökan kontakta Sara Källberg, HR-partner, tel 011-495 41 05, sara.kallberg@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Thomas Graf, Journalistförbundet eller Per Brolléus, Unionen, båda nås på tel 0470-726000 eller SACO som nås via saco@sr.se.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".