Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Programchef sökes till Meänraatio
Ort
Sista ansökningsdag
Pajala
20 augusti 2017

Brinner du för meänkieli och den tornedalska kulturen? Kom och jobba med oss!

Meänraatio växer och står inför en spännande utveckling till en redaktion i ny och större kostym. Vi söker nu dig som har rötterna eller rottrådarna i den tornedalska myllan, behärskar meänkieli och vill vara med och utveckla Meänraatio. 

Meänraatio är Sveriges Radios redaktion för utbudet på meänkieli i FM, på webben och i sociala medier. Meänraatio skildrar livet i Tornedalen och ska också vara viktig för lyssnare på andra håll i landet. Det är en radio nära sina lyssnare och med ett brett utbud. Vi bevakar samhälle, kultur, sport och livsstil. Vi gör barnprogram och program för unga vuxna. Vi berättar vad som händer just nu, vi underhåller, debatterar och undersöker. Vi vill utveckla den agendasättande journalistiken, göra fler egna satsningar och vässa formatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten som programchef är nyinrättad och en del av den från årsskiftet 2017/2018 utökade redaktionen. Som programchef för Meänraatio är du underställd kanalchefen P4 Norrbotten och ingår i Sveriges Radios område Norr. Tillsammans med redaktionen utvecklar du utbudet i FM, på webben och i sociala medier med målet att nå publiken där den finns; den trogna publiken i FM-kanalerna P4 Norrbotten, P2 och Sisu liksom den växande publiken via webb och sociala medier. I uppdraget ingår också att spegla den tornedalska kulturen i Sveriges Radios övriga utbud.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Utvärdera, återkoppla och utveckla personal och program
  • Ansvara för kompetensutveckling 
  • Rekrytera och utbilda nya medarbetare
  • Personalansvar, ekonomiansvar och arbetsmiljöansvar delegerat från kanalchefen P4 Norrbotten
  • Samarbeta med andra SR-kanaler och övriga public servicebolag i Sverige och grannländerna
  • Utveckla kontakten med publiken

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som är en lagspelare, har god samarbetsförmåga samt är lösningsinriktad, flexibel och drivande. Har du tidigare erfarenhet av radio är det meriterande, men inte ett krav.

  • Att du behärskar meänkieli är ett krav
  • Tidigare ledarerfarenhet är meriterande
  • Journalistutbildning eller liknande är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är på heltid tillsvidare med tillträde vid årsskiftet 2017/2018. Huvudredaktionen finns i Pajala.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 20 augusti 2017.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Patrik Boström, kanalchef: 0920-27 53 10 eller Ragnhild Herminge, programchef riks: 0920-27 53 67. För frågor kring din ansökan kontakta Emma Söderberg, HR-partner: 090-17 17 57.

Fackliga frågor besvaras av Johanna Hövenmark, SJF: 0920-275346, Thore Wilhelmsson, Unionen: 0920-27 53 56 eller SACO som nås via saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".