Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Agendareporter till P4 Göteborg
Ort
Sista ansökningsdag
Göteborg
30 juni 2017

Agendasättande nyhetsjournalistik är en av de viktigaste delarna i P4:s uppdrag. På Sveriges Radio P4 Göteborg jobbar vi med gräv och granskningar och håller i och utvecklar våra nyheter under hela programdagen eller om det är motiverat i flera dagar. Som agendareporter gäller det att hitta storyn som är eller kan bli relevant för många göteborgare. Vi utgår ofta från berörda när vi bygger vårt nyhetsberättande. Att ha lätt att få kontakt med människor och vara duktig på att använda sociala medier som journalistiskt verktyg är viktigt hos oss.

Agendareportern jobbar tillsammans med programledare, nyhetspresentatörer och webbredaktör för att skapa upplägg för publiceringen. Reportern bär ett stort ansvar för helheten. Det är viktigt att kunna tänka hur vi kan utnyttja våra olika plattformar på bästa sätt för att berätta och sprida vår nyhet.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Hitta nyheter
• Researcha, intervjua och granska
• Skapa upplägg för publicering ihop med agendachef
• Publicera på sociala medier
• Samverka med programledare, nyhetssändare och webbredaktör

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistutbildning el. motsvarande är ett krav
• Erfarenhet av nyhetsarbete är meriterande
• Erfarenhet av arbete med radio är meriterande
• Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande.
• Erfarenhet av livesändning och självkör är meriterande.
• Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande.
• Körkort är ett krav.

Vi värderar särskilt
Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera. På agendareportrarna vilar ett särskilt ansvar för att följa samhällsutveckling, nyhetsflöden och komma med uppslag för radion som är angelägna för publiken. Du måste ha lätt att skapa kontakt och intresse för människor.

Vi strävar efter att ha en redaktion av personer med blandade erfarenheter och bakgrund. Därför uppmuntrar vi särskilt dig som har kunskap och/eller erfarenhet av andra kulturer än den svenska att söka.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning
Tjänsten är en programanställning med tillträde under augusti eller senast 1 september 2017. Slutdatum är 30 juni 2018.

Ansökan
Ansök med personligt brev och CV senast 30 juni 2017 .

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta kanalchef Tomas Gustafsson, tel 031-837181, tomas.gustafsson@sr.se . För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Maria Roosemark, 031-837129, maria.roosemark@sr.se

Fackliga frågor besvaras av Peter Lindqvist, Unionen peter.lindqvist@sr.se, Erika Libeck Lindahl, SJF erika.libeck_lindahl@sr.se samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".