Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Digital redaktör till P4 Uppland
Ort
Sista ansökningsdag
Uppsala
25 juni 2017


Sveriges Radio Uppland
är en nyhetsledande nyhets- och programredaktion i en stark tillväxtregion.

Nu söker vi en erfaren Digital redaktör med stort intresse för lokal journalistik och som tillsammans med oss vill vässa och utveckla vårt arbete med digitala publiceringar, i sociala medier och på webb. Du ska kunna ta dig an dagens mest aktuella ämnen som berör oavsett om det handlar om politiska utspel, aktuella artister, något som hänt inom sportvärlden eller kaos i kollektivtrafiken. Vårt mål är att publiken ska vara medskapande och att det ska märkas i sociala medier, på webb och i radio. Vi ska vara agendasättande och angelägna på sociala medier och på webben och hela vårt utbud ska spegla röster och ämnesval.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Att göra publiceringar samt lyfta fram vårt utbud så det når vår nuvarande och ny publik på olika plattformar
  • Att vara i dialog med vår publik på sociala medier
  • Att se till att utbudet på P4 Uppland webbsida och våra olika konton i sociala medier är i enlighet med våra mål
  • Att kvalitetssäkra utbudet på P4 Upplands webbsida och i sociala medier
  • Att sprida vårt material
  • Att vara drivande för att redaktionen kontinuerligt utvecklas i arbetet på webb och i sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

  • Erfarenhet av arbete med sociala medier och webb är ett krav
  • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
  • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav
  • Erfarenhet av etermedia är meriterande

Som Digital redaktör är du snabb, innovativ, noggrann i ditt arbete och ser de digitala plattformarnas möjligheter. Du har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Du har publikens perspektiv i fokus. Publikdialog på webb och i sociala medier är en självklar del av ditt arbete. Du är van vid att hantera mycket information och göra det lättbegripligt. Som Digital redaktör är det viktigt att ha ett pedagogiskt och stöttande förhållningssätt gentemot redaktionen. 

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio  Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning  Tjänsten är en programanställning för perioden 2017-08-28 till 2018-01-15. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Uppsala.

Ansökan Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-06-25. 

Vill du veta mer?   För frågor kring tjänsten kontakta Alisa Bosnic, kanalchef SR Uppland, tel. 018-17 41 44, alisa.bosnic@sr.seFör frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Marianne Jansson, tel. 016-16 16 71, marianne.jansson@sr.se.

Fackliga frågor besvaras av Martin Hult, SJF samt David Hellgren, Unionen som nås via växeln 018-17 40 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan!


Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".