Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radio söker Östersjökorrespondent
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 juni 2017

Sveriges Radio har den största korrespondentorganisationen bland nordiska medier. I sommar flyttar vår korrespondent i Helsingfors hem. Nu söker vi hennes efterträdare.

Bevakningsområdet är länderna kring Östersjön, dvs Finland, Estland, Lettland, Litauen och Polen. Korrespondentens stationeringsort är Helsingfors.

Du som söker tjänsten ska vara en erfaren reporter med kunskaper om området och gärna med relevant språkkompetens för bevakningsområdet. Digital kompetens är viktig för tjänsten. Dialog med publiken och publicering i sociala medier ingår i uppdraget. Korrespondentjobbet kräver att du tål stress och tidvis stor arbetsbörda, att du är snabb, flexibel och beredd att jobba på udda tider. Eget driv och förmåga att arbeta självständigt vad gäller teknik, logistik och planering är nödvändig.

Anställning
Förordnandet är tvåårigt med möjlighet till förlängning. Tillträde under hösten 2017.
Villkoren för Sveriges Radios korrespondenter är fastlagda i ett särskilt reglemente.

 

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften.
Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund 
Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Ansökan
Din ansökan och CV registrerar du senast den 26 juni 2017, men intervjuer kommer att hållas löpande.

Vill du veta mer? För frågor kring tjänsten kontakta Ekots utrikeschef Ginna Lindberg ginna.lindberg@sr.se eller biträdande utrikeschef Anders Pontara anders.pontara@sr.se    
För frågor kring din ansökan kontakta Jeanette Dellstad Henriksson, Ekots HR-partner, jeanette.dellstad-henriksson@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Ulrika Hyllert, SJF, som nås vis Sveriges Radios växel tel 08-784 50 00. UNIONENS företrädare kontaktas via E-post unionen@sverigesradio.se  likaså SACO:s företrädare saco@sverigesradio.se

Välkommen med din ansökan!  

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".