Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Kristianstad
Ort
Sista ansökningsdag
Kristianstad
16 juli 2017

P4 Kristianstad är en lokal kanal nära sina lyssnare som i sitt flöde ger vår publik granskande journalistik, snabba nyhetsuppdateringar, fördjupning, stor humor och lättsam underhållning. Vi söker dig som kan vara en del av vårt utbud med direktrapportering, nyhetsjobb för dagen och side-kicka våra programledare.

Du ingår i ett team som arbetar med det dagliga flödet av nyheter och program. Du jobbar såväl mot FM som sociala medier och sajt. Som direktreporter mot eftermiddagsprogrammet ska du både kunna vara underhållande och greppa svåra och tunga ämnen. I tjänsten ingår även en del kvällsjobb.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Rapportera direkt ute från fältet vid olika former av händelser
  • Sidekick till våra programledare 
  • Publicera material både på webb och sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av nyhetsjournalistiskt arbete är meriterande
  • Radioerfarenhet och/eller erfarenhet av direktsändning är meriterande 
  • Erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier är meriterande
  • Utifrån mångfaldsfokus, ha erfarenheter och andra perspektiv än de som finns på redaktionen är meriterande
  • Kännedom om P4 Kristianstads sändningsområde är meriterande
  • Körkort är ett krav 

Vi förutsätter att du är en nyfiken och allmänbildad reporter som också har ett stort samhällsintresse men också hänger med i de senaste snackisarna och trenderna.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en programanställning på ett år med tillträdesdatum den 18 september 2017.  Placeringsort är Kristianstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-07-16. 

Vill du veta mer?  
För frågor kring tjänsten kontakta kontakta Anna Maris, programutvecklingschef (under perioden 19-30 juni) tel 044-775 12 41 eller Tor Danielsson, agendachef tel 044-775 12 78. För frågor kring din ansökan kontakta Astrid Bergön, HR-partner, tel 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Gunilla Nordström, SJF tel 044-666 56 03 eller Malin Rimfors 044-775 12 35, Fredrik Brofalk, Unionen, tel 044-775 12 62 eller SACO som nås via saco@sr.se.     
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".