Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Halland
Ort
Sista ansökningsdag
Halmstad
10 juli 2017

Snabba nyheter som människor bryr sig om och som sprids snabbt på sociala plattformar blandat med angelägna egna nyhetsprojekt som sätter agendan för kanalens lyssnare - det är P4 Halland!

Vi lägger stor vikt vid att möta människor, fånga in deras upplevelser och få med berörda i våra program och nyheter. Halland är avlångt och det är ofta avgörande att vi kan sända direkt för att lyssnaren ska känna att vi verkligen finns i hela länet.

En av våra reportrar har gått på en längre tjänstledighet och vi behöver dig som vikarie. Du ska i första hand jobba med dagsaktuella nyheter med stort fokus på direktsändning. Du kommer att jobba nära ihop med dagproducent, nyhetssändare och programledare. Placering kan vara i Halmstad eller i Varberg. Vi räknar i vilket fall med att du ska tillbringa större delen av arbetstiden utanför redaktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Självständigt producera nyhets- och programinslag till P4 Halland med fokus på dagsaktuella ämnen och snabbhet
  • Sända direkt utifrån med Satellitbil, OB-väska eller Luci Live-app 
  • Medverka direkt i program och nyheter i form av ”sit-in”, att som reporter bli intervjuad av programledaren  

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av nyhetsarbete och arbete med radio är ett krav 
  • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande 
  • Erfarenhet av hf eller mobilt arbete är meriterande 
  • Erfarenhet av att medverka i direktsändning är meriterande
  • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande
  • Körkort är ett krav

Vi värderar särskilt
Idéer och kreativitet är avgörande för att fungera på det här jobbet. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare. Människor som berörs ska höras i kanalen. Flera av våra vikarier pendlar från andra län. Vi tycker att det är en fördel om du bor i Halland.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Tjänsten är ett vikariat för perioden 2017.08.21 - 2018.06.22. Placeringsort är Halmstad eller Varberg.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017.07.10
 
Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta, Maria Rickardsson, kanalchef, tel 035-17 27 46. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Karin Ingströmer, SJF, eller Thobias Ericsson, Unionen, tel 035-17 27 00. För övriga fackförbund hänvisar vi till respektive klubbs kontor på Sveriges Radio i Stockholm. Dessa nås via växeln, tel 08-784 00 00. 
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".