Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Nyhetspresentatör till P4 Halland
Ort
Sista ansökningsdag
Halmstad
10 juli 2017

I den nya lokala P4-kanalen är nyhetspresentatören en nyckelperson. På P4 Halland har presentatören koll på nyhetsflödet, sorterar och nyhetsvärderar och uppdaterar lyssnarna hela tiden. Presentatören går in och ut i program, berättar och förklarar nyhetshändelser själv eller i dialog med programledarna.

P4 Hallands styrka är agendasättande nyhetsjournalistik. Vi jobbar med gräv och granskningar och håller i och utvecklar våra nyheter under hela programdagen eller om det är motiverat i flera dagar. Nyhetspresentatören blir, särskilt på morgontid, den som först lägger fram nyhetsstoryn mot lyssnare och webbesökare. Hen ska kunna medverka i morgonprogrammet och sätta nyheterna i ett sammanhang. Det ställer stora krav på språkbegåvning och personlig utstrålning. Det behövs ett stort nyhets- och samhällsengagemang och näsa för nyhetsvärdering.

Snabbhet är ytterligare en del i nyhetsarbetet både i radio, på webben och i sociala medier. Hos oss är nyhetspresentatören den som garanterar att publiken direkt får del av nya händelser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Värdera nyheter
 • Presentera och förklara nyheter i program 
 • Publicera nyheter på webben i samråd med webbredaktör 
 • Publicera på sociala medier
 • Sammanställa och sända nyhetssändningar 
 • Göra nyhetsuppdateringar i sändning vid snabba nyhetshändelser

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande är ett krav
 • Erfarenhet av nyhetsarbete och arbete med radio är ett krav 
 • Erfarenhet av Sveriges Radios verktyg, ENPS, DIGAS, MDA, Isidor och Mandozzi är meriterande 
 • Erfarenhet av livesändning och självkör är meriterande
 • Erfarenhet av att ha sänt nyheter och/eller program är meriterande
 • Erfarenhet av webbpublicering och fotografering är meriterande 
 • Körkort är ett krav

Vi värderar särskilt att arbeta effektivt, även under tidspress och förmåga att nyhetsvärdera. Röst och framtoning är viktig. Nyhetspresentationen ska vara tydlig, engagerad och trovärdig. Idéer och kreativitet är avgörande för att redaktionen ska fungera. Vi vill göra nyheter och program som är angelägna för våra lyssnare. Alla medarbetare förväntas bidra till inflödet av idéer.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning för perioden 2017.08.21 -2017.12.31. Placeringsort är Halmstad.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017.07.10.
 
Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta, Maria Rickardsson, kanalchef, tel 035-17 27 46. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Astrid Bergön, 040-666 55 93.

Fackliga frågor besvaras av Karin Ingströmer, SJF, eller Thobias Ericsson, Unionen, tel 035-17 27 00. För övriga fackförbund hänvisar vi till respektive klubbs kontor på Sveriges Radio i Stockholm. Dessa nås via växeln, tel 08-784 00 00. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".