Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Digital redaktör till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
30 juli 2017

P4 Skaraborg är en av Sveriges mest lyssnade lokala kanaler inom Sveriges Radio. Vi har också stor trafik på våra sociala medier och en aktiv publik som vi pratar och skriver flitigt med.

Nu vill vi ta ännu ett steg i vår digitala utveckling och utöka den avdelningen med ytterligare en person.

Vi söker dig som har full koll på hur man når publiken på sociala medier. Vi jobbar med ljudet i fokus – det är våra intervjuer och reportage som ska få spridning och nå så många som möjligt. Vi ser också att du har konsten att förmedla berättelser i sociala medier och som kan använda text, form och färg för att producera innehåll som berör.

Tillsammans med vår andra sociala medier-redaktör kommer du att ansvara för vår sajt och våra sidor på sociala medier. Eftersom vi har en aktiv publik måste du vara van att kommunicera med lyssnare och läsare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Vara redaktör för vår sajt och även ansvara för våra sidor på olika sociala medier
  • Tillsammans med programledare och reportrar se till att våra intervjuer får stor spridning
  • Vara drivande i olika projekt och ta fram lösningar som fungerar digitalt 
  • Utbilda och utveckla personal och redaktionen i strategiskt tänkande kring det digitala arbetet 

Bakgrund och kvalifikationer

  • Erfarenhet av arbete med sociala medier och webb är meriterande
  • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande 
  • Du har stora kunskaper i digital publicering
  • Du är van och trygg att göra publicistiska bedömningar  
  • Du gillar att hitta det där som sticker ut och bryter mönstret
  • Körkort är ett krav 

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Du kommer att få stort ansvar över vårt digitala utbud och vara personen som leder den utvecklingen tillsammans med vår sociala medier-redaktör.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.  

Anställning 
Tjänsten är en programanställning för perioden 2017-08-14 – 2017-12-31 med möjlighet till förlängning. Tillträde 2017-08-14 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-07-30. 

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, tf kanalchef, 0500 773003, calle.sundblad@sverigesradio.se eller Kajsa Hallberg programutvecklingschef, 0500-773031, kajsa.hallberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan! 

 


       

 

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".