Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Västerbotten
Ort
Sista ansökningsdag
Umeå
8 augusti 2017

P4 Västerbotten är en offensiv kanal som ska spegla en av landets största regioner. Vårt mål är att vara agendasättande, angelägna samt att publiken är medskapande och att det märks i sociala medier, på webb och i radio. Att vi i hela vårt utbud speglar röster och ämnesval i hela länet och fångar trender, sport, lokal kultur och publikens fritidsintressen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Agendareporter arbetar du med fördjupande journalistik med publicering nästa vecka snarare än för dagen. Du drivs av att undersöka och gör gärna en extra koll för att vara säker på din sak. Du är intresserad och har koll på vad som påverkar människor som bor och verkar i din omgivning. Publikdialog i etern, på webb och i sociala medier är en självklar del av ditt arbete.

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har egna idéer, tar egna initiativ och har förmåga att samarbeta med andra. Du uthållig, innovativ och noggrann i ditt arbete. Goda kunskaper om länet, samhället och kulturlivet i Västerbotten är meriterande.

  • Journalistisk erfarenhet är ett krav
  • Erfarenhet av etermedia är meriterande
  • Journalistutbildning eller liknande är ett krav
  • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift är ett krav 
  • Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Anställning
Tjänsten är ett vikariat under perioden 28 augusti 2017 – 31 mars 2018. Placeringsort Umeå.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 8 augusti 2017.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Agendachef Agneta Kellgren tel. 070-233 17 59. För frågor kring din ansökan sök HR via Sveriges Radios växel tel. 08-784 50 00.

Fackliga frågor besvaras av Gerhard Stenlund, SJF och Marianne Brush, Unionen. Båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO:s företrädare kontaktas via e-post saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".