Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Producent till P2 Dokumentär
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
16 augusti 2017

Vill du vara en del av P2 Dokumentärs utveckling och tillsammans med P2:s programchef utveckla P2:s dokumentära utbud? Till vår redaktion i Stockholm söker vi nu en musikintresserad, kreativ och nyfiken kraft med erfarenhet av dokumentärt berättande i radio och på digitala plattformar. Uppdraget är att ytterligare sprida P2:s dokumentära innehåll genom att arbeta nära våra dokumentärmakare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckla det dokumentära berättandet i P2:s genrer
  • Vara bollplank för våra dokumentärmakare, såväl på manusstadie som under produktion
  • Arbeta med återkoppling
  • Delta i programrådets diskussioner om idéförslag och urval

Bakgrund och kvalifikationer

  • Journalistisk högskoleutbildning eller motsvarande är ett krav
  • Erfarenhet av att ha producerat radiodokumentärer är ett krav
  • Förståelse för hur sociala medier kan användas i journalistisk verksamhet är meriterande
  • Erfarenhet av digital publicering är ett krav
  • Kunskaper och stor nyfikenhet på de musikgenrer som ryms inom P2: klassiskt, jazz samt folk- och världsmusik är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska språket är ett krav

Du har gedigen erfarenhet av radiomediet. Du har bra koll på hur dokumentärt innehåll ska paketeras för att nå ut. Du är ansvarstagande och noggrann och vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga. Vi förutsätter att du har god kännedom om Public Service i allmänhet och Sveriges Radio och P2 i synnerhet.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning 
Tjänsten är en visstidsanställning på halvtid under perioden 2017-09-01 t o m 2017-12-31. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-08-16. 

Vill du veta mer? 
För frågor kring tjänsten kontakta Anna Bengtsdotter, chef program och utveckling P2, telefonnr 08-784 91 64 alt anna.bengtsdotter@sverigesradio.se, eller Maria Eby von Zweigbergk, tfn 08-784 71 64 alt maria.von_zweigbergk@sverigesradio.se För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Helene Carlberg, 08 784 9765, helene.carlberg@sverigesradio.se

Fackliga frågor besvaras av Berit Nygren och Pelle Moeld SJF, Sam Jakobsson Unionen och Diyar Boskani Saco. Samtliga nås via växeln 08-784 50 00.
 
Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".