Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P4 Jönköping, Värnamo
Ort
Sista ansökningsdag
Jönköping
30 juli 2017

Kompetent och kreativ redaktion söker reporter till Värnamo

P4 Jönköping är känt för sina vassa nyheter och sitt stora radiokunnande. Nu söker vi en ny lokalredaktör till Värnamo. Du är en samhällsintresserad, självständig och kreativ reporter som kommer att ha ett särskilt fokus på det som händer i Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo kommuner. Du kommer att jobba med agendasättande nyheter i program, på webb och i sociala medier. Du är nyfiken, personlig, allmänbildad och går igång på nyheter.  Du vågar bjuda på dig själv och gillar att ha kontakt med publiken, oavsett om det är via sociala medier eller i direktsändning och lämnar gärna redaktionen för att möta våra lyssnare.  Du vågar också tänka nytt och bidrar till nya perspektiv på redaktionen. Du vågar ta plats, men är samtidigt flexibel och har lätt för att samarbeta. Du vågar ställa de obekväma frågorna och klarar av att göra ansvarsutkrävande intervjuer i direktsänd radio.  Du har egna idéer och tar egna initiativ, men är också lyhörd för andras uppslag och tankar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Rapportera direkt på plats vid olika former av händelser
 • Publicera material både på webb och sociala medier
 • Arbeta med granskande journalistik
 • Ha koll på nyhetsutvecklingen och berätta om det direkt i program när det händer

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
 • Breda samhällskunskaper är ett krav
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift är ett krav
 • Körkort är ett krav
 • Kännedom om Jönköpings län är meriterande
 • Erfarenhet av att använda sociala medier aktivt som ett journalistiskt verktyg är meriterande 
 • Språkkunskaper utöver engelska är meriterande
 • Ett brett och kulturellt välförgrenat kontaktnätverk är önskvärt

Vad erbjuder vi?

Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att de som jobbar hos oss ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.  

Om Sveriges Radio

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och TV-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med önskat tillträde så snart som möjligt. Placeringsort är Värnamo.

Ansökan 

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du söker jobbet på en gång då vi arbetar med löpande urval.  Hög kompetens är en viktig förutsättning för att vi ska klara våra uppgifter. I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Vi vill ha din ansökan senast 2017-07-30.

Vill du veta mer? 

För frågor kring tjänsten kontakta Peter Olsson, kanalchef, 036 - 215 66 57. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Sara Källberg, sara.kallberg@sverigesradio.se eller 011 - 495 41 05.

Fackliga frågor besvaras av Karin Malmsten SJF, 036-215 66 60 eller Bo Dahlén, Unionen, 036-215 66 44, samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

 Varmt välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".