Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
HR-partner till Sveriges Radio Stockholm
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
9 augusti 2017

HR-Partner till Sveriges Radios i Stockholm

Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Oberoende, trovärdig, öppen och nyskapande är vår värdegrund. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radio toppar Förtroendebarometern 2016, för sjätte gången. Läs mer på sverigesradio.se.

Personalenhetens uppdrag är främst att stödja övriga verksamheter och dess chefer inom området personal- och organisationsutveckling. HR-avdelningen på Sveriges Radio arbetar med operativa HR-frågor. Avdelningen består av 18 medarbetare och HR-partnerns viktigaste uppgift är att bidra till en effektivare hantering av HR-frågor, arbeta för ett snabbt och kvalitetssäkrat stöd så att Sveriges Radios chefer kan fokusera på sin kärnverksamhet. HR-partnerns uppdrag är att initiera, driva, förvalta och administrera HR-processerna inom tilldelat område i enlighet med gällande lagar och avtal i ett nära samarbete med chefer och supportfunktioner.

Initialt kommer du stödja Verksamhetsområdet Teknik/IT som står inför ett större förändringsarbete. Vilket innebär att du som HR-partner ska driva ett stort administrativt arbete och också förstå människor i förändring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kompetenskartläggning/inventering
  • Arbetsrättsliga processer
  • Fackliga förhandlingar
  • Lönesättning och lönerevision
  • Personaluppföljning, prognoser och bemanningsplanering
  • Hantering av olika typer av personalärenden
  • Rekrytering
  • Anställningsprocesser (avtal, kunskap om anställningsformer, introduktion)
  • Rehabilitering och kontakt med Företagshälsovård
  • Upprättande och uppföljning av arbetsmiljöplaner

Uppdragsgivare: Sveriges Radio

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdatum: 9 augusti 2017

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

Bakgrund och kvalifikationer Vi söker dig som har en personalvetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper. Du har minst 3-5 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete. Har du erfarenhet av ledningsgruppsarbete och strategiskt arbete är detta meriterande. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt hög digital kompetens och stor vana av att hantera olika datasystem, Excel och övriga MS Office.

Som HR-Partner har du ett proaktivt och supporterande arbetssätt. Du arbetar självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du är trygg i din person, har ett prestigelöst och flexibelt förhållningssätt. För att lyckas i rollen har du god förmåga se helheten och kan stödja cheferna genom att själv komma med långsiktiga lösningar.

Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.

Vad erbjuder vi? Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna. Vi har roligt på jobbet, vilket är något vi värdesätter högt.

Vår värdegrund Sveriges Radio är en värdegrundstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Ansökan Är du redo för en spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Eva Wallin, 0733 434128 . Med anledning av sommar och semester besvaras frågor vecka 28, 32 och framåt. Din ansökan registrerar du senast 9 augusti. Ansök här

Fackliga frågor besvaras av Journalistförbundet, Unionen eller SACO. Samtliga fackliga representanter nås via Sveriges Radios växel, tel 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".