Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Driftledare
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
12 augusti 2017

Vi sänder radio i allmänhetens tjänst. Vårt uppdrag är att bidra till demokrati och alla människors lika värde. Hos oss får du tillgång till smarta kollegor, en mångfald av infallsvinklar och ett stimulerande och utvecklande jobb - här bidrar du till samhället och här finns utrymme att växa. Att arbeta på Sveriges Radio är meningsfullt, alla oavsett yrkesroll är med och bidrar till vårt viktiga uppdrag.

Driftcentralen, Sveriges Radios Master Control Room, är bemannad dygnet runt under årets alla dagar. Som driftledare ansvarar du för utsändning av Sveriges Radios samtliga kanaler, att nyheter når lyssnarna och att säkerställa "Viktiga meddelanden till Allmänheten" (VMA). Under en del av dygnet arbetar du även inom funktionen Helpdesk.

Arbetet som driftledare innebär i huvudsak att arbeta med att upprätthålla kontinuiteten i Sveriges Radios utsändningar. Detta innebär att bland annat att koordinera ordinarie sändningar, webbsändningar, extra evenemangssändningar, sportsändningar, övervaka infrastrukturen för Sveriges Radios distribution och kontribution, koppla ledningsförbindelser, hantera avbrott, utföra felsökning och åtgärda uppkomna fel.

För rollen som driftledare söker vi dig med erfarenhet av problemlösning. För att trivas och fungera som driftledare behöver du ha förmåga att kunna bibehålla lugn, vara flexibel och snabbt leda och fördela arbetsuppgifter under högt tempo. Det är viktigt att du har servicekänsla, är nyfiken och ser en drivkraft i att lära dig nya saker. Vi ser gärna att du har relevant teknisk utbildning inom ljudteknik, elektronik och IT eller motsvarande erfarenhet .

I rollen som driftledare ingår du i en vaktlista där heltiden är förlagd till 32,5 timmar per vecka enligt ett treskifts vaktschema. Arbetet omfattar alla dagar i veckan och samtliga tider på dygnet.

Med anledning av tjänstens beskaffenhet och i enlighet med säkerhetsskyddslagen har Sveriges Radio AB rätt att göra säkerhetsprövning med registerkontroll. Vidare är denna tjänst förenad med ett lagligt krav på svenskt medborgarskap. Placeringsort är Stockholm men i tjänsten kan det förekomma arbete förlagt till annan ort.

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning.

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta rekryterande gruppchef Jennifer Sköld som nås via växeln på tel 08-784 50 00.

Fackliga organisationer vid Sveriges Radio är Journalistförbundet, Unionen och SACO. Samtliga nås via växeln telefon 08-784 50 00.

I den här rekryteringen kan du välja att ansöka utan CV via Uptrail genom att klicka här, eller som vanligt via ansökningsknappen nedan.


Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".