Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Drift- och systemtekniker
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 augusti 2017

Vi söker en Drift- och systemtekniker med placering i Stockholm.

Tjänsten ingår i avdelningen Teknikenheten. Vi ligger i teknisk framkant och implementerar IT lösningar som inte finns någon annanstans. På vissa områden driver vi marknadens utveckling. Det gör att arbetet också är utmanande och utvecklande på ett personligt plan eftersom ny teknik gör att vi ständigt behöver utvecklas. Teknikenheten har drygt 160 medarbetare på många orter i Sverige. Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete som kräver engagemang och initiativtagande med hög ansvarskänsla.

I rollen som drifttekniker kommer du att ingå i en grupp med ansvar för att Sveriges Radios produktions och verksamhetssystem är tillgängliga, uppdaterade och säkrade. Som drifttekniker ingår även ett ansvar för driften för en eller flera applikationssystem. Vidare kommer du att arbeta med dokumentation, konfigurering, installation samt ha en dialog med systemförvaltaren om förbättringsåtgärder. Det dagliga arbetet sker i processer baserade på ITIL.

Vi tror att du har följande kompetenser och kvalifikationer:

  • Eftergymnasial utbildning inom teknik/IT
  • Flera års erfarenhet av administration och felsökning i MS Windows Server
  • Flera års erfarenhet av applikationsdrift i en större MS servermiljö

Meriterande

  • Certifiering i Microsofts produkter som tex MSCA
  • Kunskaper i Powershell
  • Kunskaper i  Basic Transact-SQL
  • Kunskaper i Linux

 

Som person är du en prestigelös och ansvarstagande lagspelare. Du möter alltid våra användare och dina kollegor med en hjälpande hand och ett lösningsfokuserat tänkande. Du har ett stora intresse för drift och driftsutveckling. Du är bra på att ta eget initiativ, att sätta igång aktiviteter och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi har två lediga tjänster som vi vill tillsätta snarast möjligt och tillsvidare. Anställningen inleds med provanställning.

Frågor om tjänsterna ställs till Denny Cameron som nås via växeln på tel 08-784 50 00.

Fackliga organisationer vid Sveriges Radio är Journalistförbundet, Unionen och SACO. Samtliga nås via växeln telefon 08-784 50 00.

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".