Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Reporter till P3 Nyheter
Ort
Sista ansökningsdag
Luleå
1 oktober 2017

P3 är radio för och av unga människor i Sverige. Rolig och viktig radio med ett innehåll att skratta åt, reagera på, sjunga med i eller städa till. Vi satsar på ett brett programutbud där en del program tilltalar många olika sorters människor medan andra är lite smalare. För oss är detta vad som menas med Public Service-radio, radio i allmänhetens tjänst.

Sveriges Radio Norrbotten söker en nyhetsjournalist till P3 Nyheter. Vi söker dig som tycker om nyhetspulsen och brinner för att hitta egna nyheter. Du har god kännedom om P3:s målgrupp, är innovativ och vill och kan hitta nya sätt att hitta och publicera nyheter. Du tycker om att experimentera med form i nyhetsinslag och i sändningar samt har erfarenhet av interaktivt nyhetsarbete. Eftersom vi eftersträvar ökad mångfald söker vi dig som värdesätter olikheter och förstår hur dessa kan bidra till en positiv utveckling hos dig själv och andra.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att hitta egna nyheter med fokus på P3s målgrupp, samt sprida de egna nyheterna i radio, sociala medier och på P3 Nyheters sajt.

Bakgrund och kvalifikationer

Vi söker dig som har god kännedom om P3s målgrupp samt erfarenhet av att hitta egna nyheter. Tidigare erfarenhet av nyhetsarbete i radio, samt redigeringsverktyg för radio, är meriterande. Vidare har du goda kunskaper i engelska. Talar du dessutom andra språk är det meriterande.

  • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är meriterande
  • Digital kompetens är ett krav
  • Erfarenhet av olika kulturer är meriterande
  • Kunskap och förståelse om mångfaldsbegreppet är meriterande
  • Körkort är ett krav

Eftersom en stor del av arbetet utförs tillsammans med andra krävs det att du har en god samarbetsförmåga. Du är även initiativtagande och självgående.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 

Tjänsten är en programanställning på heltid under perioden 2018-01-02 t.o.m. 2018-06-30, med möjlighet till förlängning. Placeringsort är Luleå.

Ansökan

Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast 2017-10-01.

Vill du veta mer? 

För frågor kring tjänsten kontakta Patrik Boström, Kanalchef SR Norrbotten 070-515 07 29. Vid frågor kring din ansökan, vänligen kontakta Emma Söderberg, HR-partner, tel 090-17 17 57.

Fackliga frågor besvaras av Johanna Hövenmark SJF eller Thore Wilhelmsson Unionen, båda nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00. SACO:s företrädare kontaktas via e-post saco@sr.se

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".