Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
P5 STHLM söker digital redaktör
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
19 november 2017


Vi söker dig som älskar att jobba digitalt och vill nå den aktive och utåtriktade storstadsbon med berörande, smarta och underhållande publiceringar. Är du vår digitala redaktör?

P5 STHLM är Sveriges Radios lokala kanal i Stockholm som riktar sig till den urbana storstadsbon. P5 STHLM spelar musiken från 90- och 00-talet till nu och lyfter Stockholm i världen och världen i Stockholm.

Vi har tagit stora steg digitalt och nu kan du vara med och fortsätta vässa och utveckla kanalens utbud. Du jobbar tätt ihop med producent, redaktörer och programledarprofiler.

Du är snabbtänkt och idérik, ser de digitala plattformarnas möjligheter och behärskar alla typer av material; ljud, bild, film samt text.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Att skapa originaljournalistik på webb och i sociala medier
• Att göra publiceringar på P5 STHLM:s webbsida och på sociala medier
• Att vara i dialog med vår publik på sociala medier
• Att vara drivande för att redaktionen kontinuerligt utvecklas i det digitala arbetet
• Att fånga uppslag och intressanta personer på sociala medier
• Att sprida vårt material

Krav
• Journalistutbildning är ett krav
• Erfarenhet av att hantera webb och sociala medier yrkesmässigt är ett krav
• Erfarenhet av bild- och textbehandling är ett krav
• Erfarenhet av arbete med rörlig bild och Premiere Pro är ett krav
• Erfarenhet av arbete med grafik till webb och sociala medier är meriterande
• Erfarenhet av att hantera våra Sveriges Radios produktionsverktyg ENPS, Digas, Mandozzi, Isidor är meriterande

Bakgrund och kvalifikationer
Du brinner för digital journalistik, är självgående och tar egna initiativ - men är också lyhörd för andras uppslag och tankar. Tillsammans med din digitala redaktörskollega sitter du mitt i flödet av uppslag till program och nyheter. God samarbetsförmåga är grundläggande. Du klarar av ett högt tempo och snabba omställningar och är van att hantera mycket information och göra det lättbegripligt. Självklart är du intresserad av vad som händer i Stockholms län, Sverige och världen.

Redaktionen
Vi som arbetar på P5 STHLM är ett kreativt gäng som jobbar tätt ihop med att göra bra radio och innehåll till sociala medier. Det är många skratt och roliga diskussioner där alla bidrar till att utveckla kanalen. En medarbetare utryckte det som att "P5 är som en liten familj med många färgstarka karaktärer.

Anställning
Tjänsten är en programanställning och sträcker sig fram till 2018-10-31. Arbetet sker på dagtid. Tillträde 2017-12-11. Placeringsort är Stockholm.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation. Värdegrunden beskriver företagets grundläggande värderingar. För oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. Vi vill ha din ansökan senast 2018-11-19.

Vill du veta mer?
För frågor om tjänsten kontakta Mats Rundbladh, dagchef på SR Stockholm, tel. 08-784 26 94, e-post mats.rundbladh@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Riikka Heinola tel. 08-784 97 62, e-post riikka.heinola@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Henrik Olsson (SJF) och Erland von Heijne (Unionen) som nås via Sveriges Radios växel 08-784 50 00 och SACO som nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".