Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Digital redaktör till Vetenskapsredaktionen i Uppsala
Ort
Sista ansökningsdag
Uppsala
21 december 2017

Vetenskapsredaktionen når idag en miljonpublik dels genom sina dagliga vetenskapsnyheter i P1 samt program som Vetandets Värld, Veckomagasinet, Klotet och Kossornas Planet i P4. Vetenskapsredaktionen bevakar det senaste i forskningsfronten och hittar vetenskapliga infallsvinklar på aktuella debatter, nyhetshändelser och samhällsfrågor. Vetenskapsredaktionen ska ge lyssnarna en unik inblick i vetenskapens värld.

Vi söker en driven digital redaktör som arbetar aktivt med att sprida vårt material, sköter dialogen med publiken på alla plattformar och har kunskap i hur man når publiken på sociala medier. Vi jobbar med ljudet i fokus och vill att våra intervjuer och reportage som ska få spridning och nå så många som möjligt.

Du har en förståelse för det speciella journalistiska uppdrag som Vetenskapsradion har, är en god stilist både muntligt och skriftligt och har rätt språkkänsla vid rubriksättning och paketering av vårt material. Vi vill också att du hjälper hela redaktionen att tänka digitalt och driver den digitala utvecklingen tillsammans med gruppchefen och kanalchefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Att vara redaktör för vår sajt och ansvara för våra sidor på olika sociala medier
 • Att vara i dialog med publiken på sociala medier
 • Att tillsammans med övriga redaktionen se till att vårt material får stor spridning
 • Att vara drivande i olika projekt och ta fram lösningar som fungerar digitalt 
 • Att utbilda och utveckla personal och redaktionen i strategiskt tänkande kring det digitala arbetet 
 • Att se till att utbudet på vår webbsida och våra olika konton i sociala medier är i enlighet med våra mål
 • Att kvalitetssäkra och prioritera utbudet på vår webbsida och i sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer

 • Journalistisk utbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
 • Dokumenterad yrkesmässig erfarenhet av publicering i digitala och sociala medier är ett krav
 • Erfarenhet av bildhantering är ett krav
 • God stilistiskt förmåga i skrift är ett krav
 • Vetenskaplig bakgrund är meriterande

Som digital redaktör är du en engagerad och kreativ journalist som brinner för digital journalistik, med dialog med vår publik som en viktig beståndsdel. Du har ett brett journalistiskt driv och är van vid att hantera mycket information och göra det lättbegripligt. Du har egna idéer och tar egna initiativ, men är också lyhörd för andras uppslag och tankar samt lätt för att samarbeta.

Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället samt förstår och talar flera språk. Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser därför mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har ett brett kontaktnät inom olika delar av samhället. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra flera perspektiv.                                         

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en programanställning på heltid för perioden 2018-01-01 – 2018-12-31 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Uppsala.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående, då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 21 december 2017.

Vill du veta mer?
Vänligen kontakta Ulrika Björkstén, gruppchef Vetenskapsredaktionen, tel. 018-17 41 42, ulrika.bjorksten@sverigesradio.se eller Alisa Bosnic, kanalchef SR Uppland, tel. 018-17 41 44, alisa.bosnic@sr.se . För frågor angående din ansökan kontakta Marianne Jansson, HR-partner, tel. 016-16 16 71.

Fackliga frågor besvaras av Martin Hult, SJF samt David Hellgren, Unionen som nås via växeln 018-17 40 00. SACO nås via saco@sverigesradio.se.

Varmt välkommen med din ansökan

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".