Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Kvälls- och helgreporter till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
26 november 2017

P4 Skaraborg växer och nu söker vi en kvälls- och helgreporter för en fast anställning.
Vi är en av landets mest lyssnade lokala kanaler inom Sveriges Radio. Vi har också stor trafik på våra sociala medier och en aktiv publik som vi pratar och skriver flitigt med. Men vi har varit för dåliga på att bevaka det som händer på kvällarna. Därför satsar vi nu extra resurser på det.
Vi söker dig som brinner för det snabba, intensiva nyhetsarbetet och som är suverän på att jaga fram nyheter. Huvuduppgifterna blir att på kvällar och helger uppdatera våra digitala kanaler och sociala medier men du måste också vara beredd att sända i FM.
Vi söker alltså dig med en bred kompetens – dessutom måste du vara en driven och trygg redaktör som är van att ta egna publicistiska beslut under ett pågående nyhetsskede.
Tillsammans med ytterligare en reporter som sitter på en annan redaktion kommer du att ha ansvar att uppdatera sajten på andra P4-stationer i västra Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Vara ansvarig för vår sajt och sociala medier på kvällar och helger och även tre andra sajter på P4-kanaler i Västsverige
• Tillsammans med en reporter, som sitter på en annan P4-kanal, ska du täcka nyhetsbevakningen i västra Sverige
• Sända korta nyhetsuppdateringar i FM
• Du kommer också att jobba dagtid vid nyhetsdesken på P4 Skaraborg, vilket innebär att du sänder nyheter i FM och uppdaterar vår sajt och sociala medier

Bakgrund och kvalifikationer
• Erfarenhet av arbete med sociala medier och webb
• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Du har stora kunskaper i digital publicering
• Du är van och trygg att göra publicistiska bedömningar
• Du kan sända nyheter i FM
• Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.
Du kommer att få stort ansvar över vårt digitala utbud och vara personen som leder den utvecklingen tillsammans med vår sociala medier-redaktör.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50 procent. Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-26.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, tf kanalchef, 0500 773003, calle.sundblad@sverigesradio.se eller Kajsa Hallberg programutvecklingschef, 0500-773031, kajsa.hallberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.


Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".