Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Samordnare informationssäkerhet till Sveriges Radio
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 november 2017

Som Säkerhetssamordnare på SR kommer du att arbeta strategiskt med projekt och utredningar av olika slag. Du ingår i ett säkerhetsteam centralt i Stockholm och har Sverige som spelplan. Arbetsuppgifterna spänner över hela säkerhetsområdet, men rollen har fokus på Informationssäkerhet. Samordnaren reviderar policys och instruktioner, utreder risker och hot, beställer utredningar och tester, samt stöttar organisationen med utbildningar och följer upp incidenter.

Sveriges Radios Säkerhetsavdelning är inne i en utvecklingsfas och i takt med nya uppdrag behöver vi stärka vår organisation. En av rollerna har fokus på informationssäkerhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Strategiskt utveckla och följa upp informationssäkerheten
 • Beställare av tester och analyser
 • Ta fram och sammanställa beslutsunderlag
 • Genomföra utbildningar med organisationen
 • Kravställare i LOU upphandlingar
 • Följa upp säkerhetsincidenter i verksamheten och system
 • Delta i avdelningens beredskapsarbete

Bakgrund och kvalifikationer

 • Postgymnasial utbildning inom säkerhet
 • Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på både svenska och engelska
 • Ha erfarenhet från tidigare arbete inom säkerhetsområdet och informationssäkerhet speciellt
 • Meriterande med erfarenhet från arbete inom Mediebranschen samt förståelse för frågor kopplade till YGL, GDPR, meddelarfrihet och källskydd
 • God samarbetsförmåga är ett måste då tjänsten innebär många kontakter både internt och externt
 • Erfarenhet från att leda och delta i projektarbete  
 • God förståelse och kompetens av säkerhetssystem, IT infrastruktur och informationssäkerhetsklassning
 • Väl bekant med Säkerhetsskyddslagen och Säkerhetsskyddsförordningen samt andra lagar och regelverk inom säkerhetsområdet

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i din roll ska du vara en god kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt kan nå ut med budskap, engagera samt skapa delaktighet och förståelse för dina frågor. Det kräver att du har ett stort intresse för informationssäkerhet och att du har en vilja att utveckla området.

Med anledning av tjänstens beskaffenhet, har Sveriges Radio rätt att göra säkerhetsprövning med registerkontroll och dold referenstagning kan förekomma.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017. 

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, sök därför så snart som möjligt. Sista dag att registrera ansökan är den 26 november 2017.  
  
Vill du veta mer? 
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Mer information får du av Lotta Carlsson på telefon 073-075 23 25 eller mejl, lotta.carlsson@randstad.se

Fackliga frågor besvaras av Unionen, Saco och Journalistförbundet, samtliga nås genom växeln 08-784 50 00.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".