Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
IT-säkerhetssamordnare till Sveriges Radio
Ort
Sista ansökningsdag
Stockholm
26 november 2017

Sveriges Radios Säkerhetsavdelning är inne i en expansiv period och i takt med nya uppdrag behöver vi stärka vår organisation och söker nu en IT-säkerhetssamordnare. Tjänsten kommer med tiden att flyttas över till vår IT-avdelning.

Hos oss får du arbeta med en IT-miljö som måste fungera dygnet runt och är klassad som samhällsviktig. Vi har en unik bredd av IT-, data- och telekommunikationssystem. Det finns stora möjligheter till egen utveckling och utmanande arbetsuppgifter. Förändringstakten är hög och vi förnyar och bygger ut vår miljö kontinuerligt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att utefter riktlinjerna för informationssäkerhet vidareutveckla det systematiska IT-säkerhetsarbetet samt att stödja projekt, drift och förvaltningen i det dagliga arbetet med hantering av IT-säkerhetsfrågor. Arbetet kommer att genomföras tillsammans med Samordnare Informationssäkerhet som är beställare och placerad på Säkerhetsavdelningen.

Arbetet bedrivs i nära samarbete med projektdeltagare och förvaltare. Du kommer in i en organisation som arbetar för att ha IT-säkerhetsfrågorna i fokus. 

Bakgrund och kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet förvärvat på annat sätt. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhetsfrågor samt gärna en bakgrund som nätverkstekniker. Du är van vid att arbeta i en projektorganisation och uppskattar möjligheten att få vara med och påverka din roll. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift är en förutsättning för denna roll. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället är vissa av våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap ett krav. 

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är analytiskt lagd och har fokus på att arbeta systematiskt och effektivt. Du tar ansvar, strukturerar och driver dina aktiviteter vidare och levererar enligt plan. Du trivs med att arbeta i grupp och vi värdesätter att du har ett trevligt bemötande samt god förmåga att lösa problem i samarbete med andra. Du är också duktig på att kommunicera och kan anpassa ditt budskap för olika målgrupper.

Med anledning av tjänstens beskaffenhet, har Sveriges Radio rätt att göra säkerhetsprövning med registerkontroll och dold referenstagning kan förekomma.

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Om Sveriges Radio 
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterandeVi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

Anställning 
Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, sök därför så snart som möjligt. Sista dag att registrera ansökan är den 26 november 2017.  
 
Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Mer information får du av Lotta Carlsson på telefon 073-075 23 25 eller mejl, lotta.carlsson@randstad.se

Fackliga frågor besvaras av Unionen, Saco och Journalistförbundet, samtliga nås genom växeln 08-784 50 00.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".