Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Agendachef till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
26 november 2017

P4 Skaraborg söker nu en agendachef som ska leda och utveckla vårt nyhetsarbete.

Det är du som ser till att vi hela tiden tar fram originaljournalistik, gör stora granskningar som berör och med täta intervaller kommer med avslöjanden.

Det lokala är centralt i vår verksamhet. Du måste älska att berätta och granska det som händer i Skaraborg.

Nyhetsarbetet är extremt viktigt för Sveriges Radio, precis som programmen. Du måste jobba aktivt för att nyhetsarbetet och programverksamheten omfamnar varandra. 

Du måste också ha en stor drivkraft att hela tiden utveckla vår verksamhet. Formerna för hur vi presenterar vårt material förnyas hela tiden och du förväntas ha idéer hur vi ska utveckla det.

Förutom stor journalistik kompetens krävs det att du kan planera arbetet effektivt. Vi är en förhållandevis liten redaktion och det är viktigt att vi är rätt organiserade för att kunna göra så mycket bra journalistik som möjligt. Här har du stort ansvar att hela tiden fundera över och ibland ändra hur vi är organiserade.

Du kommer ingå i redaktionsledningen vilket innebär att du måste känna ett helhetsansvar för redaktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Driva och utveckla vårt journalistiska nyhetsarbete
• Utveckla formen för hur vi publicerar våra nyheter både i FM och digitalt
• Verka externt för att sprida Sveriges Radios värdegrund.
• Återkoppling, både enskilt och i grupp. Vi tror att bra återkoppling gör oss bättre och starkare därför sätter vi stor vikt vid detta
• Ingå i redaktionsledningen, vilket bland annat innebär att du har ett helhetsansvar för redaktionen tillsammans med övriga i ledningsgruppen.

Bakgrund och kvalifikationer
• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är krav
• Erfarenhet av att leda en redaktion
• Erfarenhet av grävande journalistik värderas högt
• Kunskap om lokaljournalistik är mycket meriterande
• God kännedom om Sveriges Radio
• Trots att det är högt tempo, stora krav och en ibland stressig vardag har du alltid nära till skratt
• Du kan inspirera och vägleda både nya och erfarna medarbetare
• Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.
Du kommer att få stort ansvar över vårt nyhetsarbete men även för hela kanalen.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund.

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2018-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-26.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, kanalchef, 0500 773003, calle.sundblad@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".