Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Digital redaktör till P4 Skaraborg
Ort
Sista ansökningsdag
Skövde
26 november 2017

P4 Skaraborg söker nu en digital redaktör som är lika säker digitalt som i FM och som vet hur vårt ljud får spridning i sociala medier.

Vi har en aktiv och stor publik och ligger i toppskiktet av de lokala kanalerna inom Sveriges Radio när det handlar om antalet lyssnare. Många av dem gillar att diskutera med oss om högt och lågt på våra sociala medier och där får du en viktig roll att kommunicera med våra lyssnare.

Din främsta uppgift blir att utveckla vårt digitala utbud där vi har ljudet i fokus men du ska också jobba som reporter och sändare. I tjänsten, som är en tillsvidareanställning, ingår även kvälls- och helgjobb. 

Vi älskar när vi är lokala, roliga och gör tuffa granskningar och tror att du också måste göra det för att lyckas med jobbet.

Vi söker alltså dig med en bred kompetens – dessutom måste du vara en driven och trygg redaktör som är van att ta egna publicistiska beslut under ett pågående nyhetsskede.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Vara ansvarig för vår sajt och sociala medier
• Utveckla vårt arbete med ljudet i fokus. Det handlar om hur vi ska få ännu fler att lyssna på våra ljud digitalt
• Sända nyheter i FM och även vara reporter
• Vara aktiv på våra sociala medier och kommunicera med lyssnarna

Bakgrund och kvalifikationer
• Stor erfarenhet av arbete med sociala medier och webb
• Journalistutbildning eller motsvarande erfarenhet är ett krav
• Du har stora kunskaper i digital publicering
• Eftersom det ingår en del ensamarbete i tjänsten måste du vara van och trygg att göra egna publicistiska bedömningar
• Du kan sända nyheter i FM
• Körkort är ett krav

Vad erbjuder vi?
Sveriges Radio erbjuder en kreativ och stimulerande arbetsplats som vidgar vyerna. Vi arbetar också aktivt med att medarbetarna ska ha möjlighet att använda och utveckla sin kompetens i takt med organisationens behov och de egna förutsättningarna.

Du kommer att få stort ansvar över vårt digitala utbud och vara personen som leder den utvecklingen.

Om Sveriges Radio
Sveriges Radio är ett företag i allmänhetens tjänst med det viktiga uppdraget att värna om demokrati och alla människors lika värde. Vi är den reklamfria radion, finansierad av radio- och tv-avgiften. Som en av oss är du med och bidrar till ett radiouppdrag som speglar hela samhället. Vår vision är att vara landets viktigaste medieföretag och ledande kulturskapare. Sveriges Radios vd Cilla Benkö blev utsedd till Årets chef 2017.

Vår värdegrund
Sveriges Radio är en värdegrundsstyrd organisation och för oss är det viktigt att våra värderingar stämmer överens med dina. Läs mer om Sveriges Radios värdegrund här.

Vi tycker att det är viktigt att Sveriges Radio speglar samhället och ser mångfaldskompetens som meriterande. Vi ser gärna att du har brett kontaktnät inom olika delar av samhället, samt förstår och talar flera språk. Vi värdesätter medarbetare med olika erfarenheter som kan tillföra fler perspektiv.

I vårt rekryteringsarbete strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald vad gäller ålder, intressen, personligheter, etnisk och kulturell bakgrund. 

Anställning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2017-12-04 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Skövde.

Ansökan
Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du skickar in din ansökan senast 2017-11-26.

Vill du veta mer?
För frågor kring tjänsten kontakta Calle Sundblad, kanalchef, 0500 773003, calle.sundblad@sverigesradio.se eller Kajsa Hallberg programutvecklingschef, 0500-773031, kajsa.hallberg@sverigesradio.se. För frågor kring din ansökan kontakta HR-partner Ann Andersson, 031-837501, ann.andersson@sverigesradio.se.

Fackliga frågor besvaras av Marthina Stäpel, SJF, Mia Wiss-Krantz. Unionen som båda nås på tel 0500 - 77 30 00 samt Saco som nås via saco@sverigesradio.se.

Välkommen med din ansökan!

 

 

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".